Johann Heinrich Zang

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJohann Heinrich Zang
Biografia
Naixement15 abril 1733 Modifica el valor a Wikidata
Zella-Mehlis Modifica el valor a Wikidata
Mort18 agost 1811 Modifica el valor a Wikidata (78 anys)
Würzburg Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor Modifica el valor a Wikidata

Johann Heinrich Zang (Zella-Mehlis, 15 d'abril de 1733 - Würzburg, 18 d'agost de 1811) va ser un cantor a Mainstockheim prop de Kitzingen durant més de 50 anys.

Placa, Zella-Mehlis

Durant aquest temps va compondre dues cantates completes. Set d'aquestes cantates encara es conserven i es troben en possessió de la Biblioteca de l'Estat de Baviera. Va publicar una cal·ligrafia, diversos llibres d'artesania (The Perfect Organ Maker i The Perfect Büttner o Cooper) i va deixar algunes pintures musicals.

Com a fill del mestre curtidor Joh Georg Zang a Zella-St. Nascut a Blasii, Zang va aprendre llengües llatí i grec a casa. El seu talent artístic ja era evident durant els seus dies escolars, per la qual cosa es va traslladar a Leipzig quan només comptava 15 anys durant dos anys, on probablement va tenir contacte amb el Cantor de l'Església de Sant Thomas Johann Sebastian Bach el 1748 i el 1749. Després va anar a Coburg i va ser alumne de J.K. Heller, més tard a Kanzlist a l'Abadia de Banz i organista al castell de Hohenstein, a prop de Coburg.

El 1751 i el 1752 treballà com a cantor a Walsdorf prop de Bamberg i des del 7 de novembre de 1752 com a cantor i professor a Mainstockheim .

Del 1752 al 1801, Johann Heinrich Zang va configurar la vida musical a Mainstockheim durant gairebé 50 anys.[1] Va construir un cor musical, va escriure nombroses obres musicals i va treballar a través de publicacions i obres molt més enllà del petit poble com a mecanògraf, artista i expert en orgues.

Johann Heinrich Zang va morir el 18 d'agost de 1811 al Juliusspital de Würzburg.

Fonts[modifica]

Aquest article és un resum dels resultats de la investigació de la Johann Heinrich Zang Society e. V. tal com es publica al lloc web. L'empresa es va dissoldre el 2009. L'autor d'aquest article de Viquipèdia ha posat els resultats de la investigació sota una llicència Creative Commons (Reconeixement-No comercial-Comparteix la mateixa versió 3.0 sense importar).

Referències[modifica]

  1. Meusel: lèxic de l'art alemany. Vol. 3, Lemgo 1808-1814, pàg. 575f.