Vés al contingut

John Drew Sr.

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJohn Drew Sr.

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement3 setembre 1827 Modifica el valor a Wikidata
Dublín Modifica el valor a Wikidata
Mort21 maig 1862 Modifica el valor a Wikidata (34 anys)
Filadèlfia (Pennsilvània) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaMount Vernon Cemetery (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióimpresario, actor, actor de teatre Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaFamília Barrymore Modifica el valor a Wikidata
CònjugeLouisa Lane Drew (1850–1862) Modifica el valor a Wikidata
FillsGeorgianna Drew, John Drew, Louisa Drew Modifica el valor a Wikidata
GermansFrank Drew Modifica el valor a Wikidata

IBDB: 81198
Find a Grave: 85007586 Modifica el valor a Wikidata

John Drew, (el nom real del qual era Jonathan Henry Drewland) (Dublín (Irlanda), 3 de setembre, 1827 - Filadèlfia (Pennsylvania), 21 de maig, 1862), va ser un actor de teatre i empresari teatral irlandès, naturalitzat nord-americà.

Membre destacat de la família Drew, tenia estrets vincles familiars amb les famílies Lupino/Lane i Barrymore.

Biografia[modifica]

Nascut a Irlanda, Jonathan Henry Drewland era fill de Thomas L. Drew (c. 1806-1859) i Louise Kanten (1801-1869), el cinquè de sis fills. La família vivia a Templeogue, un poble pobre del comtat de Dublín. El 1832, els Drewland van emigrar als Estats Units i van viure a Boston, la ciutat on va créixer en John.

Carrera[modifica]

Young Drew va trobar feina amb la companyia de Joseph J. Johlen, un empresari teatral. Va aparèixer en diverses obres de Johlen, com Uncle Mutch, The Barber Man, Canterbury of Livingston i The Progrist.

Drew va fer la seva primera aparició als escenaris de Nova York l'any 1846. Va tenir un gran èxit amb les seves obres de teatre irlandeses i comèdies lleugeres que va fer una gira pels Estats Units. A més d'actuar, John Drew es va convertir en empresari, fent-se càrrec de l'"Arch Street Theatre".

John Drew es va casar amb Louisa Lane el 1848: ell estava en el seu primer matrimoni, ella en el tercer. La parella va tenir tres fills: Louisa (1852-1888), John Jr. (1853-1927) i Georgiana (1856-1893). Georgiana es va casar amb Maurice Barrymore el 1876, fundant així la dinastia Barrymore, el que es convertiria en la Família Reial de Hollywood. En conseqüència, John Drew és l'avi de Lionel Lionel, Ethel i John Barrymore.

Drew va morir a la seva casa de Filadèlfia als 34 anys, després de rebre un tret al cap en una festa organitzada per a Georgiana. Va ser enterrat al cementiri de Glenwood a Filadèlfia. Quan el cementiri va tancar, es va traslladar al cementiri de Mount Vernon. Després de la seva mort, la seva dona Louisa es va fer càrrec de la gestió de l'"Arc Street Theatre".

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: John Drew Sr.