Jonathan's Space Report

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesJonathan's Space Report
Tipusnewsletter i lloc web Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorJonathan McDowell Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici1989 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webplanet4589.org… Modifica el valor a Wikidata

Jonathan's Space Report (JSR) és un butlletí sobre l'era espacial. És escrit per Jonathan McDowell, on és un astrofísic de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics.[1] L'agenda s'actualitza a mesura del temps lliure que disposi McDowell, però tracta de publicar dos temes cada mes.

Va començar el 1989,[2] el butlletí informa sobre els últims llançaments espacials, les activitats de l'Estació Espacial Internacional i desenvolupaments de naus espacials. De vegades l'informe de McDowell corregeix els llocs web oficials de la NASA, o proporciona dades addicionals sobre els llançaments classificats que no estan disponibles en altres llocs.

Projectes associats al lloc web JSR són:

  • Un catàleg de tots els satèl·lits geoestacionaris i les seves posicions actuals
  • Un llistat dels intents de llançament de satèl·lits
  • Una referència creuada entre el nombre de catàleg i la designació internacional de satèl·lits artificials

McDowell ha fet campanya per tot els Estats Units per al compliment de la Convenció sobre el registre d'objectes de l'espai exterior de l'ONU (1975) i la Resolució 1721B de l'ONU (1961).[3]

Referències[modifica]

  1. «Jonathan McDowell / HarvardScience». Harvard University - Harvard Office of News and Public Affairs. Arxivat de l'original el 2012-04-07. [Consulta: 12 febrer 2009].
  2. «Space Report No. 1, Jan 30, 1989». Jonathan McDowell. Arxivat de l'original el 2010-01-05. [Consulta: 12 febrer 2009].
  3. «Jonathan McDowell's Statement on United States Non-Compliance with UNR1721B». Jonathan McDowell. [Consulta: 12 febrer 2009].

Enllaços externs[modifica]