José Ramón de la Morena Pozuelo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: José Ramón de la Morena)
Infotaula de personaJosé Ramón de la Morena Pozuelo

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(es) José Ramón de la Morena Alarcón Modifica el valor a Wikidata
21 novembre 1956 Modifica el valor a Wikidata (67 anys)
Brunete (Comunitat de Madrid) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Complutense de Madrid - periodisme (–1981) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorOnda Cero (2016–2021)
Cadena SER (1981–2016) Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Premis

Twitter (X): jrdelamorena Modifica el valor a Wikidata

José Ramón de la Morena Pozuelo (Brunete, 21 de novembre de 1956) és un periodista espanyol. És el director i presentador d' El transistor, programa esportiu d'Onda Cero, i panellista de En la jugada de RCN Radio.

Anteriorment fundà el programa El larguero a la Cadena SER, que va dirigir i va presentar des de 1989 fins a 2016.

Biografia[modifica]

Va estudiar en el Col·legi La Immaculada dels Pares Escolapis de Getafe.

Va entrar a formar part de la redacció d'esports de la Cadena SER en 1981. En els seus inicis se li va assignar el seguiment de disciplines minoritàries com ara tennis de taula, frontó i lluita greco-romana. Després de diversos anys d'aprenentatge en Mundials de Futbol, Lligues, Tours i voltes i de fer programes esportius li va arribar el gran moment de la seva carrera: el 3 de setembre de 1989 va començar a dirigir i presentar El larguero de la Cadena SER, sustituïnt La ventana al deporte de Julio César Iglesias amb les següents paraules:

« Senyores i senyors, molt bona nit. Aquesta és La ventana al deporte, encara que això sí: l'estem pintant. Jo em dic José Ramón de la Bruna, i sóc el seu nou serè de l'esport. »

Va crear i va començar a dirigir el programa esportiu El larguero en 1989, seguint una trajectòria que el va portar a desbancar en el lideratge de la ràdio esportiva nocturna al programa de José María García en 1995, quan es va produir una bolcada històrica d'audiència.[1] Durant aquest període va tenir una confrontació personal a través de les ones amb el mateix García.

En 2003 va rebre el premi Micrófono de oro.[2]

En juny de 2016 va decidir no renovar contracte amb la Cadena SER i va fitxar per Onda Cero, amb un contracte de 3,5 milions d'euros, per a dirigir des del 4 de setembre d'aquest any el programa El transistor, similar al que va dirigir en la SER durant 27 temporades.

Molt coneguda és la seva aposta pel futbol infantil, així cada estiu coordina el Campionat Nacional de Futbol 7 de Brunete, on van arribar a destacar Fernando Torres o Andrés Iniesta.

L'any següent la colombiana RCN Radio el contracta com panelista del programa En la jugada, sense sortir de l'emissora espanyola.[3]

El 26 de març del 2021 va anunciar la seva retirada a final de temporada.[4]

Obres[modifica]

De la Morena és autor de cinc llibres sobre esport:

Referències[modifica]

  1. «José Ramón de la Morena destrona a José María García como líder de la radio deportiva», 19-04-1995. [Consulta: 2 juny 2016].
  2. Micrófonos de oro. Primera edición, 2003. [1]
  3. «El transistor, de José Ramón de la Morena, ahora En la jugada.», 28-04-2017. [Consulta: 30 abril 2017].
  4. Periódico, El. «José Ramón de la Morena anuncia que dejará la radio a final de temporada» (en castellà), 26-03-2021. [Consulta: 26 març 2021].

Enllaços externs[modifica]