Josep Grases i Ribes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosep Grases i Ribes
Biografia
Naixement1708 Modifica el valor a Wikidata
Reus (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
Mort1778 Modifica el valor a Wikidata (69/70 anys)
Reus (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióadvocat, polític Modifica el valor a Wikidata

Josep Grases i Ribes (Reus, 1708 - 1778) va ser un advocat català fill del jurisconsult Francesc Grases i Gralla i germà de l'advocat i polític Manuel Grases i Ribes.

Va ser doctor en dret civil i canònic i va heretar la clientela i el despatx del seu pare, que s'havia instal·lat i mort a Reus després d'haver tingut alts càrrecs a Barcelona. Josep Grases, vinculat als sectors econòmicament benestants, va ser regidor degà de Reus els anys 1741 i 1745 i síndic procurador general el 1761. Casat amb Clara Sabater, també de Reus, va tenir almenys cinc fills, Francesc, Josep, Clara, Teresa i Manuel Grases i Sabater. Tenia terres i immobles a Reus, que li proporcionaven rendes importants, i això li va permetre deixar un bon patrimoni al seu hereu Francesc i donar carrera als fills i dotar adequadament a les filles en el seu matrimoni. Un dels fills, Josep Grases Sabater, doctor en lleis, va ser alcalde de Reus en tres ocasions durant el segle xviii. Un altre fill, Manuel Grases Sabater, va fer carrera militar a l'Armada. El 1786 era capità de fragata, i el 1773 va aconseguir el privilegi de ciutadà honrat, que havia estat atorgat per l'Arxiduc Carles al seu avi Francesc Grases. Josep Grases i Ribes va ser enterrat a la sepultura que els Grases posseïen a l'església del convent de Sant Joan, davant de l'altar de sant Joaquim i Santa Anna.[1]

Referències[modifica]

  1. Rovira i Gómez, Salvador-J. Els nobles del Baix Camp (segle XVIII). Reus: Associació d'Estudis Reusencs, 2006, p. 121-122. ISBN 8493410845.