Josh: Independence Through Unity

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaJosh: Independence Through Unity
جوش: متحدہ آزادی Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióIram Parveen Bilal Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióIram Parveen Bilal Modifica el valor a Wikidata
GuióIram Parveen Bilal Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorARY Films (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenPakistan Modifica el valor a Wikidata
Estrena2012 Modifica el valor a Wikidata
Durada104 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalurdú Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióLahore Modifica el valor a Wikidata

Lloc webthefilmjosh.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt2140039 Filmaffinity: 173356 Rottentomatoes: m/josh_2013 Letterboxd: josh-independence-through-unity Allmovie: v584123 TMDB.org: 267745
Facebook: thefilmjosh Modifica el valor a Wikidata

Josh: Independence Through Unity (urdú: جوش: متحدہ آزادی) és una pel·lícula de misteri thriller dramàtica pakistanesa del 2013, escrita, dirigida i produïda per Iram Parveen Bilal amb els coproductors Saad Bin Mujeeb i Kelly Thomas. La pel·lícula es va estrenar a Eid-ul-Fitr al Pakistan i a l'Índia el 10 d'agost de 2013. La pel·lícula és protagonitzada per Aamina Sheikh, Mohib Mirza, Khalid Malik, Naveen Waqar, Adnan Shah, Kaiser Khan Nizamani, Parveen Akbar, Naila Jaffri, Salim Mairaj, Faizan Haqquee, Ali Rizvi al repartiment del conjunt.

Argument[modifica]

Josh parla de Fàtima (Aamina Sheikh), una mestra d'escola dedicada, que viu una vida cosmopolita a Karachi fins que un dia la seva vida es trenca quan la seva mainadera Nusrat-bhi desapareix inexplicablement. Aleshores, Fàtima assumeix el repte de buscar la veritat perillosa al poble feudal de Nusrat. Els temes que s'aborden són la separació de classes, el feudalisme, la pobresa, l'apoderament individual i els drets de les dones.

Repartiment[modifica]

Alliberament[modifica]

Josh world es va estrenar al Festival Internacional de Cinema de Mumbai l'octubre de 2012.[1] La pel·lícula fou estrenada a Pakistan el 12 d'agost de 2013.[2]

Banda sonora[modifica]

Josh és l'àlbum de la banda sonora de la pel·lícula Pakistani en urdú del 2012 Josh d'Iram Parveen Bilal. Totes les cançons estan barrejades i masteritzades per Shahi Hasan. Els cantants foren Zoe Viccaji, Devika Chawla, Shahi Hasan, Noor Lodhi, Manesh Judge i Ali Azmat.

Premis[modifica]

Josh va rebre el 2012 Women in Film Finishing Grant, el Silent River Film Festival de 2013 a la millor primera pel·lícula i a la millor actriu, al Filmfest Hamburg de 2013, nominació a la millor pel·lícula política. També va guanyar el premi del jurat al millor guió i el premi del públic a la millor pel·lícula al Washington, D.C. Festival de cinema d'Àsia del Sud 2014.

Referències[modifica]

  1. «Film Josh selected to screen at Mumbai film festival». The Express Tribune, 16-10-2013 [Consulta: 26 desembre 2013].
  2. «Finally, some jazba: Josh to hit theatres after a long wait for distributor». The Express Tribune, 11-07-2013 [Consulta: 26 desembre 2013].

Enllaços externs[modifica]