Joust

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Joust
Modifica el valor a Wikidata
Publicació
16 juliol 1982 Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de plataformes Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
PlataformaAtari 2600, Atari 5200, Atari 7800, DOS, Nintendo Entertainment System i Mac OS clàssic Modifica el valor a Wikidata
Modesmode cooperatiu Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradajoystick Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)WMS Industries Modifica el valor a Wikidata
DissenyadorJohn Newcomer (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Més informació
MobyGamesjoust Modifica el valor a Wikidata

Archive.org: arcade_joust
Imatges externes
Flyer

Joust és un videojoc d'acció desenvolupat per Williams Electronics i llançat a arcades l'any 1982.[1] Tot i que no era el primer videojoc cooperatiu per a dos jugadors, l'èxit i la polida implementació de Joust van popularitzar el concepte. Els jugadors assumeixen el paper de cavallers armats amb llances i muntats sobre ocells grans (un estruç per al Jugador 1, una cigonya per al Jugador 2), que han de volar per la pantalla i derrotar els cavallers enemics que cavalquen sobre broncos.[2][3]

John Newcomer va dirigir l'equip de desenvolupament: Bill Pfutzenreuter, Janice Woldenberg-Miller (de soltera Hendricks), Python Anghelo, Tim Murphy i John Kotlarik. El nouvingut pretenia crear un joc de vol, amb un joc cooperatiu per a dos jugadors, evitant alhora el tema espacial exagerat.

El joc va ser ben rebut per jugadors i crítics, i la mecànica va influir en altres jocs. Joust va ser portat a nombrosos sistemes domèstics i va ser seguit per una seqüela arcade més complexa i menys popular el 1986: Joust 2: Survival of the Fittest.

Referències[modifica]

  1. «Joust (Registration Number PA0000154503)». [Consulta: 15 juny 2021].
  2. Heineman, Bill (July 1983). «Coin-Op Classroom: Some Knights to Remember». Electronic Games 1 (17) (Reese Communications): 114–115. 
  3. Sellers, John. Arcade Fever: The Fan's Guide to The Golden Age of Video Games. Running Press, agost 2001, p. 94–95. ISBN 0-7624-0937-1. 

Enllaços externs[modifica]