Karlina Leksono Supelli

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaKarlina Leksono Supelli

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement15 gener 1958 Modifica el valor a Wikidata (66 anys)
Jakarta (Indonèsia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversity College de Londres
Institut Tecnològic de Bandung
Universitat d'Indonèsia Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciófilòsofa, astrònoma Modifica el valor a Wikidata

Karlina Leksono Supelli (Jakarta, 15 de gener de 1958) és una filòsofa i astrònoma indonèsia. Una de les primeres dones astrònomes d'Indonèsia, es va llicenciar en Astronomia a l'ITB[1] i Màster en Ciències Espacials a la University College London, i va completar el seu doctorat en Filosofia a la Universitat d'Indonesia el 1997.

També se sap que va participar en activitats humanitàries durant la Reforma d'Indonèsia de 1998. Sota la direcció de Karlina Supelli, el febrer de 1998 un grup de mares preocupades va fer una manifestació davant l'Hotel Indonèsia. Com a resultat, va ser arrestada amb dues dones més, Gadis Arivia i Wilasih Noviana.

Com a feminista, Karlina també va participar en la revelació i la defensa dels drets de les víctimes dels disturbis a Indonèsia del maig de 1998, quan centenars de dones xineses d'Indonèsia van ser violades a Jakarta. Va anar als Estats Units d'Amèrica per persuadir el govern estatunidenc que aturi la seva exportació d'armes a Indonèsia, donant lloc a amenaces de mort a causa de les seves activitats. No obstant això, ella no es va dissuadir. També va ser activa en la defensa dels drets de les dones acehneses i de Timor Oriental que han estat violades per membres de l'exèrcit d'Indonèsia.

Karlina ha donat classes de filosofia i astronomia a diverses universitats d'Indonèsia. Els seus escrits s'han publicat en revistes tant a Indonèsia com a l'estranger. Ara és professora a Sekolah Tinggi Filsafat Driyarkara, Jakarta.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Cohen, Matthew Isaac «Indonesia. Television, Nation, and Culture in Indonesia. By PHILIP KITLEY. Athens: Ohio University Center for International Studies, 2000. Pp. xviii, 411. Illustrations, Tables, Bibliography, Index.» (en anglès). Journal of Southeast Asian Studies, 33(1), 06-03-2002, pàg. 163-196. DOI: 10.1017/S0022463402290086.
  • Ulung, A. Kurniawan «Karlina Supelli: Understanding life through philosophy» (en anglès). The Jakarta Post, agost 2017.

Enllaços externs[modifica]