Kyokushin kaikan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El karate kyokushin kaikan (en japonés 極真会館) és un estil japonès de karate, creat el 1964 pel mestre Masutatsu Oyama. Amb el temps aquest estil ha crescut i actualment té prop de 12 milions de practicants arreu del món.[1]

Sosai Masutatsu Oyama (10è Dan) fundador i creador de l'estil de karate kyokushinkai, va néixer a Corea el 1923. Als 9 anys va començar practicant kempo xinès (conegut com a kung fu/wu-Shu), més tard, després de traslladar-se al Japó, va entrenar lluita i boxa occidental, a més de judo, posteriorment va ingressar al dojo del mestre Gigo Funakoshi, fill i alumne de Gichin Funakoshi, on va aprendre l'estil de karate shotokan progressant ràpidament arribant al 2n Dan als 17 anys i 4 ° Dan als 20 anys. En el judo també arribà al 4 dan, i en l'art marcial de l'aikido, conegut com el Daito Ryu Aikijujutsu l'1 Dan.[2]

Segons el mestre Oyama, va ser el mestre Funakoshi, qui li va redreçar moralment, fent-li veure la diferència entre ser un lluitador i arribar a ser un guerrer del budo.

Així mateix va ser alumne del mestre coreà de l'estil de karate goju ryu, so nei chu, qui el va animar a seguir amb el seu entrenament en solitari. Així que es va retirar a les muntanyes per enfortir les seves habilitats i temperar el seu esperit. Després de 3 anys de durs entrenaments físics i exercicis de meditació segons els preceptes de la filosofia zen, en el qual practica trencant pedres de riu, arbres, lluita amb animals salvatges i meditació sota aigües extremadament fredes. Torna amb la finalitat d'arribar a ser el més poderós karateka al Japó.

El 1947, després del seu retorn a la civilització, es va inscriure en el primer campionat nacional d'arts marcials del Japó, guanyant aquest campionat. Així decideix dedicar la seva vida íntegrament al karate. La seva fama s'estén ràpidament, viatja als EUA i durant un any realitza demostracions i combats, amb lluitadors, boxadors, etc., arribant a combatre amb 270 persones diferents. La majoria dels combats no duraven més de 3 minuts, els guanyava d'un sol cop o cop de puny, per això va arribar a ser conegut com a "Godhand", o mà de déu.

Practicants famosos[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Un poco de historia - "One world, one Kyokushin"». [Consulta: 14 febrer 2022].[Enllaç no actiu]
  2. «Hukutsu Dojo :: Karate Kyokushin ::». Arxivat de l'original el 2022-01-20. [Consulta: 14 febrer 2022].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Kyokushin kaikan