L'Escorça (l'Hospitalet de Llobregat)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
L'Escorça
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administratival'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Santa Eulàlia, 2.
Map
 41° 22′ N, 2° 08′ E / 41.37°N,2.13°E / 41.37; 2.13
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC20590 Modifica el valor a Wikidata

L'Escorça és una casa senyorial de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), protegida com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

La casa està formada per planta baixa, un pis i golfes amb teulada a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana principal. Té un cos central i dos annexes, un per banda i més baixos que el central. En el cos central s'aixeca una torre de planta quadrada amb tres obertures d'arc de mig punt a la part superior de cada cara i amb coberta a quatre vessants; les obertures estan la del centre oberta i les laterals tapiades. Totes les obertures de la façana són rectangulars, estan disposades seguint eixos verticals i horitzontals i són simètriques. Al primer pis hi ha tres balcons que tenen la pedra que fa de base motllurada.

Els tres cossos estan rematats per una cornisa; la del cos central està decorada amb dentells i les laterals, a un nivell més baix, són llises. Per sobre les cornises hi ha un acroteri i el del cos central està decorat amb un rellotge de sol.

Història[modifica]

Aquesta casa es va construir pels volts de 1840 però possiblement tenia el seu origen en una masia. El fet que es nomeni "escorça" ha fet pensar que havia allotjat un molí d'escorces però no hi ha cap document que recolzi aquesta teoria; en canvi, a prop de la casa hi havia una foneria propietat de Joan Escorsa i potser per proximitat va acabar agafant aquest nom.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: L'Escorça
  • «L'Escorça». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 abril 2012].