L'illa misteriosa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
No s'ha de confondre amb L'illa misteriosa (novel·la).
Infotaula de pel·lículaL'illa misteriosa
Mysterious Island
Fitxa
DireccióCy Endfield
Protagonistes
Michael Craig
Joan Greenwood
ProduccióCharles H. Schneer
GuióJohn Prebble
Crane Wilbur
Daniel B. Ullman,
adaptació de Jules Verne
MúsicaBernard Herrmann
FotografiaWilkie Cooper
MuntatgeFrederick Wilson Modifica el valor a Wikidata
ProductoraColumbia Pictures
DistribuïdorColumbia Pictures i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit
Estats Units
Estrena1961
Durada101 minuts
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enL'illa misteriosa Modifica el valor a Wikidata
Gènerefantàstic
Temapirateria marítima Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióoceà Pacífic Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0055207 Filmaffinity: 344020 Allocine: 29755 Rottentomatoes: m/1014592-mysterious_island Letterboxd: mysterious-island-1961 Allmovie: v34179 TCM: 16895 TV.com: movies/mysterious-island AFI: 23729 TMDB.org: 18993 Modifica el valor a Wikidata

L'illa misteriosa (títol original en anglès: Mysterious Island) és una pel·lícula fantàstica angloestatunidenca, dirigida per Cy Endfield, i estrenada el 1961. Ha estat doblada al català.[1]

Argument[2][modifica]

Durant la guerra civil americana, soldats de la unió fugen a bord del globus d'un fort on estaven presoners; per un cúmul de circumstàncies, un soldat sudista es troba amb ells a la barqueta. No sabent com pilotar l'artefacte, van a la deriva, portats pels vents violents d'una gegantina tempesta. S'acaben estimbant contra una illa que sembla deserta. Després altres dos nàufrags s'hi uneixen i, mentre la vida es comença a organitzar, es troben amb les criatures que poblen l'illa: un cranc, vespes, ocells..., però tots d'una talla desmesurada.

Com si amb això no n'hi hagués prou, són atacats per pirates; però l'embarcació d'aquests és bolcada gràcies a la intervenció inesperada del capità Nemo. Aquest últim no havia mort com es creia en el naufragi del seu fantàstic submarí, el Nautilus: de fet, porta secretament experiments científics fora del comú, dels quals els monstres gegantins que poblen l'illa són fruit. Un gran volcà entra llavors bruscament en erupció i amenaça de reduir l'illa al no-res. El capità Nemo sacrificarà la seva nau i la seva vida per salvar els desgraciats aventurers, que marxen a cuita-corrents de la seva illa misteriosa que la lava arrasa completament.

Repartiment[modifica]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

  • Les escenes a l'illa han estat rodades les costes espanyoles.
  • En principi el concepte de la pel·lícula havia d'estar centrat en els nàufrags d'una illa deserta que intenten sobreviure davant els elements, però els productors van jutjar aquesta idea (la idea original de Jules Verne) prou avorrida, i van decidir doncs d'afegir monstres prehistòrics gegants per tal de fer la pel·lícula més excitant.
  • Una seqüència amb una planta carnívora gegant estava prevista (el guió existeix) però mai no es va rodar.
  • Tota la grafia de la pel·lícula és inspirada en els decorats que figuren en gravat a les edicions originals Hetzel, editor de Jules Verne.
  • La música és signada per Bernard Herrmann, el compositor de la música d'Ciutadà Kane i de diverses pel·lícules d'Alfred Hitchcock.

Bibliografia[modifica]

Referències[modifica]

  1. esadir.cat. L'illa misteriosa. esadir.cat. 
  2. «Mysterious island». The New York Times.

Enllaços externs[modifica]