Lü Kuang

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de personaLü Kuang
Activitat professional
Ocupació Militar
Modifica dades a Wikidata
Lü Kuang
Xinès tradicional:呂嚝
Xinès simplificat:呂嚝
En aquest nom xinès el cognom és .

Lü Kuang va ser un general militar servint al senyor de la guerra Yuan Shao durant el període de la tardana Dinastia Han Oriental de la història xinesa. Ell era el germà de Lü Xiang, que també servia sota Yuan Shao.

Biografia en la ficció[modifica]

Després de la mort de Yuan Shao, els germans Lü van començar a servir sota Yuan Shang, el tercer fill de Yuan Shao. Durant el conflicte entre Yuan Shang i el seu germà major Yuan Tan, Yuan Tan va enviar al seu millor guerrer, Cen Pi, a desafiar als homes de Yuan Shang. Lü Kuang va acceptar el desafiament i derrotà i matà a Cen després de lluitar durant tres rondes amb ell. Yuan Shang va recompensar als germans Lü concedint-los els segells oficials de generals.

Fins i tot després de la demostració de força de Lü Kuang, Yuan Shang no el va tractar adequadament. Quan Yuan Shang els va ordenar als germans Lü d'atacar a Yuan Tan, Yuan Tan li en recordà a Lü Kuang la seva amistat amb ell i quina posició ocupava Kuang en les files de Yuan Shang. Els germans Lü llavors van fer defecció cap a Yuan Tan.

Yuan Tan originalment va prometre als germans Lu un bon salari i tractament, emperò ell els va tractar igual de malament que Yuan Shang amb anterioritat. Quan Yuan Tan es va rendir al senyor de la guerra Cao Cao, els germans Lü el van acompanyar per trobar-se amb Cao. Cao ansiosament els va acceptar i els va recompensar amb sedes i joies. Quan Cao va anar a la guerra amb els Yuan més tard (Yuan Tan va trair a Cao Cao després de la seva rendició), els germans Lü van servir com els seus generals. Això no obstant, ells van causar moltes baixes i defeccions al bàndol dels Yuan. Després que Yuan Tan havia estat mort i Yuan Xi i Yuan Shang hi estaven al caire de la derrota, els germans Lü van demanar defendre Runan en lloc d'estar lluitant en el front. Des de Runan, els germans Lü va dirigir un atac sobre el senyor de la guerra Liu Bei a Xinye.

Els germans Lü en van dirigir una tropa de 10.000 homes cap als camps de Xinye i van desafiar als generals de Liu a duels. Zhao Yun va acceptar el desafiament i es va enfrontar a Lü Kuang. El dos lluitaren durant 20 rondes amb cap de les parts semblant estar guanyant un avantatge. Zhao llavors va atreure a Lü perquè el perseguira i tot seguit li va travessar amb la llança la gargamella de Lü amb un atac sobtat, matant instantàniament a Lü. Lü Xiang va continuar lluitant amb les forces de Liu Bei fins que va topar-se amb Zhang Fei, que el va matar després d'una breu lluita.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]