La Farigola de Vallcarca

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'organitzacióLa Farigola de Vallcarca
Dades base
Tipus entitat escola primària
Organització i govern
Seu central Vista-down.png

Modifica dades a Wikidata

L'escola La Farigola de Vallcarca és una escola pública d'educació infantil i primària del Departament d'Ensenyament situada al barri de Vallcarca, districte de Gràcia (Barcelona). És una escola d'una línia amb, aproximadament, 225 alumnes i un equip de 15 mestres.

El 1900, a l'actual emplaçament de l'escola hi havia l'hostal La Farigola. Després, al mateix edifici, s'hi va ubicar una escola de monges. L'any 1913 l'antiga escola va ser clausurada per no reunir suficients condicions d'higiene i seguretat. Va ser l'any 1917 que l'ajuntament de Barcelona va aprovar el projecte de l'arquitecte Josep Goday per la construcció d'una nova escola. Així el Grup Escolar La Farigola neix l'any 1922, sent la seva directora Maria Baldó, i s'inaugura un any després, el 28 de març del 1923. Deu anys més tard es va celebrar el desè aniversari i s'inaugurà la cantina. L'any 1939 l'escola canvia de nom, amb el franquisme va ser anomenada José Beltrán y Güell. Després de 43 anys, l'any 1982 l'escola recupera el seu nom.

L'escola es va ampliar perquè necessitaven més espai perquè van començar a entrar alumnes en fer-se obligatòria l'escolarització fins als 14 anys. La nova part de l'escola es va inaugurar al curs 1977-1978.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]