La Poma Bikepark

Infotaula de geografia físicaLa Poma Bikepark
Imatge
TipusBike park i instal·lació esportiva Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaPremià de Dalt (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 30′ 07″ N, 2° 21′ 07″ E / 41.5019004°N,2.35203981°E / 41.5019004; 2.35203981
Dades i xifres
Superfície28.000 m² Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Creació2005

La Poma Bikepark és un complex esportiu a l'aire lliure ubicat a Premià de Dalt (Maresme). S'hi practiquen tota mena d'esports: skate, trial, BMX, pumptrack i dirt jump. La Poma Bikepark neix l'any 2005 com a 'campet' per a la pràctica del dirtjump. Els fundadors de la Poma Bikepark han celebrat enguany els 15 anys de l'obertura de les instal·lacions.[1] Anys després, i després de diverses inversions i millores, avui és un dels bikeparks de referència a nivell mundial i és considerat el millor d'Europa per centenars de riders; és al top 5 mundial segons GMBN i un dels spots més preuats per a sponsors i riders. Algunes promeses locals han sortit d'aquestes instal·lacions: Andreu Lacondeguy,[2] Bienvenido Aguado, Adolf Silva o Telma Torregrossa.

Les instal·lacions de La Poma Bikepark consten de circuits per a BMX i MTB: dual, pumptrack, dirt, drops… per a tots els nivells i estils.[3] Consten de diferents 'dubbies' i 'peraltes' per a practicar el control de la bici i millorar així la conducció en general. A La Poma hi ha 3 pumptracks de diferents mides. Un més petit i idoni per a infants i principiants; i un altre més gros dividit en dos on es pot practicar la velocitat o entrenar per a d'altres modalitats (BMX, DH, enduro, dirt…)

La zona de Dirt Jump és l'espai on es concentren la majoria de salts de sorra de La Poma Bikepark. Té un total de 4 línies corresponents als diferents nivells de dificultat: campillito, Trail line, MBA line i Big line. A la Big line, la gran línia central, els riders més experimentats aconsegueixen fer trucs i figures espectaculars al vol.

pool, bowl, mòduls … La secció Foam i Resi consta d'una piscina d'escuma ideal per practicar els trucs sense prendre mal.

El Happy Ride Weekend[4] és un dels esdeveniments més importants que organitza La Poma Bikepark. Es reuneixen els riders més importants del món per obtenir el títol que els acredita com a campions i campiones del Happy Ride Weekend en les seves respectives modalitats. Les instal·lacions de La Poma Bikepark es reuneixen d'apassionats del BMX, Enduro i Dirt Jump. Red Bull és un dels patrocinadors de l'acte.

Referències[modifica]

  1. «Documental: La Poma Bikepark, 15 años» (en castellà), 27-10-2020. [Consulta: 3 desembre 2020].
  2. «Vídeo: Andreu Lacondeguy en la Poma» (en castellà). [Consulta: 3 desembre 2020].
  3. «Instalaciones » La Poma Bikepark» (en castellà). Arxivat de l'original el 2020-12-02. [Consulta: 3 desembre 2020].
  4. «Happy Ride Weekend » La Poma Bikepark» (en castellà). [Consulta: 3 desembre 2020].

Enllaços externs[modifica]