La Rose de fer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLa Rose de fer
Fitxa
DireccióJean Rollin Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióSam Selsky
GuióJean Rollin Modifica el valor a Wikidata
MúsicaPierre Raph
MuntatgeMichel Patient
DistribuïdorLes Films ABC
Dades i xifres
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Estrena1972 Modifica el valor a Wikidata
Durada86 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de terror i drama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0126004 Filmaffinity: 468234 Allocine: 59417 Rottentomatoes: m/the_iron_rose Letterboxd: the-iron-rose Allmovie: v367557 TV.com: movies/the-iron-rose TMDB.org: 84473 Modifica el valor a Wikidata

La Rose de fer és una pel·lícula de drama de terror de 1973 dirigida per Jean Rollin. És protagonitzada per Françoise Pascal, Hugues Quester, Nathalie Perrey, Mireille Dargent i Michel Dalessalle. Va ser la seva primera pel·lícula que no presentava vampirs, un tema pel qual era més conegut, però encara presenta totes les qualitats oníriques associades a les seves pel·lícules..[1]

Argument[modifica]

Una dona jove i un home es troben en una recepció de noces i concerten una cita. Es troben a una estació de tren i van a fer un pícnic i passejar en bicicleta. Mentre van en bicicleta, veuen l'entrada d'un cementiri solitari i decideixen entrar-hi.

Un cop dins de l'enorme cementiri, la dona s'angoixa. L'home la calma i la convenç perquè entri amb ell a una cripta. Un home estrany mira la parella. L'home i la dona fan l'amor a la cripta. Un pallasso posa unes flors en una tomba propera i se'n va. Una dona gran tanca les portes del cementiri.

Quan la parella finalment surt de la cripta, ha caigut la nit i no poden trobar la sortida. Comencen a entrar en pànic. Descobreixen un petit edifici; dins hi ha diversos taüts de mida infantil que contenen petits esquelets. La dona es posa de mal humor i presenta un comportament estrany i canvis de personalitat. Ella tanca el seu amant a la cripta i ell s'ofega. L'alba troba la dona ballant al voltant del cementiri, i després entrant ella mateixa a la cripta. La vella torna a obrir les portes del cementiri. En trobar la cripta tancada, hi posa flors al damunt.

Llançament[modifica]

La Rose de fer es va estrenar el 12 d'abril de 1973 per Les Films ABC.

Mitjans domèstics[modifica]

La Rose de Fer es va publicar en DVD en la seva proporció d'aspecte original de 1,62:1 el 20 de gener de 2005 a Europa per X-Rated Kult DVD, al Regne Unit el 28 de gener. Març de 2005 per Redemption Films i als EUA el 25 de setembre de 2007 per Redemption.[2][3]

Va ser llançat a Blu-ray el 24 de gener de 2012 per Kino Lorber/Redemption en un HD remasteritzat recentment restaurat amb una relació d'aspecte d'1,67:1, que conté un Versió doblada en anglès i l'àudio original francès, tots dos en LPMC 2.0, amb la inclusió de subtítols en anglès opcionals. Les característiques especials del plató inclouen tràilers, entrevistes amb Pascal i Perrey i un assaig de llibret de l'editor de Video Watchdog Tim Lucas.

La pel·lícula també va ser llançada en Blu-ray per Redemption com a part d'una col·lecció de cinc discos, juntament amb Fascination, La Vampire nue, Le Frisson des vampires i Lèvres de sang.

El 2017, es va anunciar que La Rose de fer s'estrenarà en Blu-ray al Regne Unit per la filial de Screenbound Pictures Black House el 16 de novembre de 2017; serà la primera pel·lícula de Rollin disponible al Regne Unit en aquest format.

Referències[modifica]

  1. Julian von Heyl. «Die eiserne Rose (La rose de fer)». Echolog, 15-01-2008. [Consulta: 13 març 2013].
  2. «DVD comparison for La Rose de Fer». dvdbeaver.com. [Consulta: 22 agost 2010].
  3. «La Rose de Fer DVD Review». dvdtalk.com. [Consulta: 22 agost 2010].

Enllaços externs[modifica]