Ladislav Zavrtal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLadislav Zavrtal

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement29 setembre 1849 Modifica el valor a Wikidata
Milà (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Mort29 gener 1942 Modifica el valor a Wikidata (92 anys)
Griante (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor, poeta, director d'orquestra, líder de banda Modifica el valor a Wikidata
InstrumentViolí Modifica el valor a Wikidata

Lieder.net: 11387 Modifica el valor a Wikidata

Ladislav Zavrtal (Milà, 29 de setembre de 1849 - Griante, 29 de gener de 1942), nom complet Ladislav Josef Filip Pavel Zavrtal (el primer nom també escrit com Ladislao Joseph Philip Paul i els cognoms Saverthal, Sawerthal, Zavertal, Zaverthal i Zavrthal) fou un compositor musical, director i violista italo-txec. Era fill del compositor i director de banda militar txec Václav Hugo Zavrtal i de la cantant d'òpera italiana Carlotta Maironi da Ponte.

És distingit com a compositor i sobretot com a director d'orquestra. Actuà molts com a tal als teatres d'Itàlia, establint-se finalment al Regne Unit, residint primer a Glasgow i després a Woolwich, on va assumir la direcció de la banda del Reial Regiment d'Artilleria, que sota la seva guia va arribar a ser una de les millors de l'exèrcit anglès, sinó la millor. Va compondre i estrenar amb èxit les òperes Una notte a firenze, estrenada a Praga el 1886: Mirra, donada conèixer també a Praga el 1886 i Love's Magie, representada amb gran èxit a Woolwich, el 1890.

També va compondre diverses simfonies i música de cambra.

Era membre de la Acadèmia de Santa Cecília, de Roma, i entre les condecoracions que se li van concedit i figuraven la de la Corona d'Itàlia, la d'Ernestina de Coburg-Gotha i la medalla del Jubileu.

Bibliografia[modifica]