Lliga Rural (Àustria)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Landbund)
Infotaula d'organitzacióLliga Rural
Dades
Nom curtLR Modifica el valor a Wikidata
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticaagrarisme
nacionalisme alemany a Àustria Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació20 gener 1922
Data de dissolució o abolició18 maig 1934 Modifica el valor a Wikidata
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Landbund (Lliga rural) fou un partit polític austríac fundat el 1919 amb el nom de Deutsche Bauernpartei (Partit dels Camperols Alemanys), i que representava als camperols alemanys d'Estíria, Caríntia i Alta Àustria. Reclamava la unió entre Àustria i Alemanya i s'oposava al marxisme, a l'austrofeixisme i al Heimwehr.

Va prendre part en els governs de coalició formats després de les eleccions legislatives austríaques de 1927 i fins al 1933,[1] al que aportaren el vicecanceller i el ministre d'interior. Des de 1930 es va aliar amb el Partit Popular de la Gran Alemanya (Großdeutsche Volkspartei) per a crear una llista comuna electoral anonemada Nationaler Wirtschaftsblock (Bloc Econòmic Nacional), que fou dissolta el 1934. rincipals polítics

Membres del partit[modifica]

Llegat[modifica]

Després de la Segona Guerra Mundial, quan es va formar un govern provisional d'Àustria el 1945, el Landbund n'havia de tenir un membre. Tanmateix, el grup no fou refundat en la Segona República. La majoria dels antics partidaris de la Landbund, que també es va oposar al socialisme i al catolicisme del Partit Socialcristià durant la Primera República i al Partit Popular d'Àustria durant la Segona República, es van integrar en la Verband der unabhängig i posteriorment al Partit de la Llibertat d'Àustria, que està fortament arrelada en la majoria de les mateixes àrees on el Landbund havia estat una important força política.

Referències[modifica]

  1. «100 years of voting behavior: election result» (en anglès). [Consulta: 3 gener 2022].