Vés al contingut

Las Máquinas (banda)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLas Máquinas
Dades
Tipusgrup de música Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1988, València Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: 8391c650-d52a-4f20-bed1-ee6cfe9e4fd4 Discogs: 462268 Modifica el valor a Wikidata

Las Máquinas va ser un grup de música fundat a València a la fi de 1988. Un any després van quedar finalistes en el concurs de rock organitzat per la Generalitat Valenciana. En aquella època el grup estava format per Joan F. Toledo, Rafael Martínez, Juan Carlos Plaza "Juancho" i José Sales. Posteriorment se'ls va unir "Epo" Toledo.

Després de guanyar el concurs, la multinacional Sony els va fitxar per a gravar el seu primer àlbum Las Máquinas (1992). El grup es va traslladar a Doncaster (Regne Unit) per a enregistrar-lo. Després del llançament, l'èxit no va ser l'esperat, però els components del grup no es van desanimar i sota el segell Lucas Records van publicar el seu segon disc, Fextival!, en 1991.

En la darrera etapa del grup se'ls va unir el tàndem de germans Tormo amb la seva secció de vent sota l'epígraf Los Fabulosos Tórmicos. Amb ells van publicar el seu últim disc Colorín Colorado (Matarile Pop Records - 1988).

El grup va encapçalar durant tots aquests anys la branca més hedonista, ballable i festiva de tot el panorama musical de la Comunitat Valenciana.

Discografia[modifica]

  • Las Máquinas (1988).
  • Fextival! (1994).
  • Colorín Colorado (1998).

Més informació[modifica]