Vés al contingut

Laurent Courtiaud

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula personaLaurent Courtiaud
Biografia
Naixement19 maig 1969 Modifica el valor a Wikidata (55 anys)
Llemotges (França) Modifica el valor a Wikidata
ResidènciaHong Kong Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector de cinema, guionista, actor Modifica el valor a Wikidata
Company professionalJulien Carbon: Julien Carbon and Laurent Courtiaud (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0183837 Allocine: 68405 Rottentomatoes: celebrity/laurent_courtiaud Allmovie: p586547 TMDB.org: 25238 Modifica el valor a Wikidata

Laurent Courtiaud és un director de cinema i guionista[1] francès nascut a Llemotges. Va passar part de la seva carrera a Hong Kong.

Biografia

[modifica]

Successivament periodista, professor de cinema a l'ENS Louis-Lumière, crític de cinema, director audiovisual i escriptor, Laurent Courtiaud va conèixer Julien Carbon a París l'any 1990. De la seva passió pel cinema asiàtic va néixer un duet que farà carrera a Hong Kong.

Primer va participar a Butterfly Warriors, un fanzine de luxe sobre cinema d'Àsia, que aleshores era pràcticament desconegut, i va contribuir a donar-loa a conèixer a Hong Kong. L'any 1995 es va preparar per embarcar-se en l'aventura de Hong Kong mentre col·laborava en la creació de la revista HK Orient Extrême Cinéma.

El 1996, amb Julien Carbon, va vendre el seu primer guió al director Tsui Hark que els va convidar a unir-se a ell.[2] Junts, es van unir al Film Workshop com a guionistes, i allí van desenvolupar nombrosos guions. Al final del seu contracte, es van posar sols i van tenir èxit el 1999 amb Running Out of Time de Johnnie To.[3] Julien Carbon i Laurent Courtiaud es van unir a Vancouver durant un temps per participar en el rodatge de Black Door de Kit Wong, per a la qual van escriure el guió. Després van escriure la història de Black Mask 2 i van escriure el guió de Tian mai chuan qi per Michelle Yeoh. Després van treballar com a guionistes per a Wong Kar-wai i van participar en el rodatge de Desitjant estimar en què també van aparèixer.[4][5][6]

El 2007, van fundar la seva casa de producció Red East Pictures, en col·laboració amb el director Kit Wong, per tal de fer les seves pròpies pel·lícules, obres de gènere amb una forta identitat.

El 2008, el duet va fer un curtmetratge, Betrayal,[7] després va rodar el seu primer llargmetratge Les Nuits rouges du Bourreau de Jade. Avui, Laurent Courtiaud s'ha establert a França on escriu per a cinema i televisió.

Filmografia

[modifica]

Guionista

[modifica]

Director

[modifica]

Escriptor

[modifica]

Sota la direcció de Jean Rollin :

  • Les Enfants du sang (Fleuve noir, collection Frayeur)[10]
  • Les Voleurs de vie (Fleuve noir, collection Frayeur)[11]

Distincions

[modifica]

Notes i referències

[modifica]
  1. «Laurent Courtiaud» (html). allocine.fr.
  2. Ursula Michel. «Hong Kong Star». Critikat, 26 avril 2011.
  3. Stephen Teo Director in Action: Johnnie To and the Hong Kong Action Film. Hong Kong University Press. ISBN 9622098401. 
  4. «Laurent Courtiaud: French reporter». imdb.com.
  5. «Laurent Courtiaud». China-underground.com.
  6. «IN THE MOOD FOR LOVE». cinema-francais.fr.
  7. «Betrayal». sitgesfilmfestival.com.
  8. «Black Masks II : City of masks». Imdb.com.
  9. «Astrid et Raphaëlle - Saison 2 - Casting». Allociné.
  10. Laurent Courtiaud. Les enfants du sang. Fleuve Noir. ISBN 2-265-04999-9. 
  11. Laurent Courtiaud. Les voleurs de vie. Fleuve Noir, 5 juillet 1995, p. 156. ISBN 978-2265054714.