Le Fantôme du Moulin-Rouge

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLe Fantôme du Moulin-Rouge
Le fantôme du Moulin-Rouge Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióRené Clair Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
Director artísticRobert Gys Modifica el valor a Wikidata
GuióRené Clair Modifica el valor a Wikidata
FotografiaLouis Chaix (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeRené Clair Modifica el valor a Wikidata
VestuariPaul Poiret Modifica el valor a Wikidata
ProductoraFilms René Fernand
Dades i xifres
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Estrena1925 Modifica el valor a Wikidata
Durada90 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia i cinema mut Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióParís Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0015794 Filmaffinity: 390040 Allocine: 5889 Letterboxd: the-phantom-of-the-moulin-rouge Allmovie: v99051 TMDB.org: 168378 Modifica el valor a Wikidata

Le fantôme du Moulin-Rouge és una pel·lícula muda comèdia de comèdia fantàstica francesa de 1925 (realitzada el 1924[1]), dirigida per René Clair i protagonitzada Albert Préjean, Sandra Milovanoff and Paul Ollivier.[2] L'argument és basat en una novel·la de Walter Schlee.[3] Els decorats de la pel·lícula van ser dissenyats per Robert Gys.

Argument[modifica]

Julien Boissel està compromès amb Yvonne, però el seu pare diplomàtic hi està en contra. El seu pare està rebent xantatge per un editor corrupte de diaris anomenat Gauthier, que afirma que lliurarà les proves incriminatòries que té si el vell li permet casar-se amb Yvonne. Per salvar el seu pare d'un escàndol, Yvonne accepta casar-se amb el xantatgista.

Un Julien deprimit es troba amb un mesmerista anomenat Dr. Window a la famosa sala de ball Moulin-Rouge, i aquest permet que el metge experimenti amb ell amb els seus poders mesmèrics. L'esperit de Julien s'allibera del seu cos corporal i fa una juerga entremaliada per París, provocant una sèrie d'esdeveniments humorístics i aterridors. La policia es troba amb el cos de Julien mentre ell està fora i creu que està mort, i el doctor Window és acusat de l'assassinat.

En Julien descobreix que s'ha de fer una autòpsia al seu "cadàver", i si això passa, el seu esperit mai no podrà tornar-hi a entrar. Julien aconsegueix treure les proves incriminatòries de Gauthier i lliurar-les a Yvonne, després torna al seu cos just moments abans de l'hora de l'autòpsia proposada. El doctor Window queda exonerat quan el cadàver de Julien torna a la vida, i Julien aconsegueix la noia.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Workman, Christopher; Howarth, Troy (2016). "Tome of Terror: Horror Films of the Silent Era". Midnight Marquee Press. p. 279. ISBN 978-1936168-68-2
  2. McGerr p.222
  3. «Silent Era : Progressive Silent Film List».

Bibliografia[modifica]

  • Celia McGerr. René Clair. Twayne Publishers, 1980.

Enllaços externs[modifica]