Legió del Xam

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula unitat militarLegió del Xam
فيلق الشام
Tipusaliança militar Modifica el valor a Wikidata
Fundaciómarç 2014 Modifica el valor a Wikidata
BrancaGuerrilla
Part deSyrian Revolutionary Command Council (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mida4,000 homes
Comandants
ComandantMondher Saras
Guerres i batalles
Guerra civil siriana

La Legió del Xam (àrab: فيلق الشام, Faylaq ax-Xam[1]) és un grup rebel islamista format el 10 de març de 2014, durant la Guerra civil siriana. El grup s'oposa a les forces governamentals de Baixar al-Àssad, així com a l'Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant.

Història[modifica]

La Legió del Xam es va formar per consolidar la força dels rebels islamistes moderats, com a resposta a la formació de grups units com el Front Islàmic o el Front dels Revolucionaris de Síria, tots dos a finals de l'any 2013.[1] L'aliança es va formar a partir de 19 grups diferents, alguns dels quals havien estat afiliats amb els Germans Musulmans de Síria.[2] Tanmateix, després de la seva creació, el grup va tractar de tallar tots els seus lligams amb els Germans Musulmans, en un intent d'aconseguir el suport financer de l'Aràbia Saudita, degut a la seva mala relació amb els Germans.[1] El seu líder és Mondher Saras, un exmembre del Consell Militar rebel d'Homs.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «The Sham Legion: Syria’s Moderate Islamists» (anglès)
  2. «Nineteen Syrian Opposition Groups Unite under ’Al-Sham Legion'» (en anglès). Syria 360°, 11-03-2014 [Consulta: 18 maig 2014].

Enllaços externs[modifica]