Lent progressiva

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Imatge vista a través d'una lent progressiva

La lent progressiva és un tipus de lent que s'utilitza per corregir la presbícia i altres trastorns dels ulls. Es fa servir en ulleres correctores estàndard, i també en el cas de correcció amb lents de contacte. La lent es divideix en zones amb un nivell diferent de diòptries progressivament, sense un salt brusc entre elles, en què la part superior està graduada per veure-hi a distància i la inferior ho està per veure-hi de prop. Les zones van passant progressivament d'una graduació a l'altra i, tenint en compte la rotació natural (convergència) dels ulls quan es mira a distàncies diferents, s'arriba a ajustar automàticament.

La diferència de potència òptica es pot ajustar de forma individual en casos de presbícia, cosa que vol dir que en ocasions extremes es pot arribar a una diferència de 3 diòptries.

Deformació de la imatge[modifica | modifica el codi]

La fotografia que il·lustra l'article mostra la gran deformació de la imatge visualitzada a través de la lent. No obstant això, sota condicions normals d'ús per al camp de visió, el camp principal de percepció és molt més estret. Això significa que la llum que incideix sobre la màcula retinal passa a través d'una àrea molt petita de la lent, de manera que l'usuari no observa la distorsió.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]