Leon Russianoff

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLeon Russianoff
Biografia
Naixement1916 Modifica el valor a Wikidata
Brooklyn (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Mort16 setembre 1990 Modifica el valor a Wikidata (73/74 anys)
Brooklyn (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómúsic, clarinetista Modifica el valor a Wikidata

Leon Russianoff (Brooklyn, 1916 - Brooklyn, 16 de setembre de 1990) fou un músic clarinetista novaiorquès.[1]

Leon Russianoff va ser professor de la "Juilliard School" i a la "Manhattan School of Music". Russianoff va començar a estudiar clarinet a l'edat de 14 anys i més tard va guanyar una beca per estudiar amb Simeon Bellison, el primer clarinetista de la Filharmònica de Nova York. Va començar a ensenyar professionalment el 1938, quan es va graduar al "City College de Nova York".

A més dels seus llocs a la "Manhattan School", on va ensenyar durant 35 anys, i a la "Juilliard School", on havia estat a la facultat des del 1970, Russianoff també va ensenyar al "Teachers College", al "Brooklyn College", al "Queens College", a la "Universitat Estatal". Col·legi a Purchase, Universitat Catòlica i escola de música del carrer 92. Entre els seus estudiants hi havia Stanley Drucker, el primer clarinetista de la Filharmònica de Nova York, i el solista Charles Neidich.

A Leon Russianoff li va sobreviure la seva dona, Penèlope; una filla, Sylvia, de Filadèlfia; un fill, Charles, de Royal Palm Beach, Florida, i dos nets.

Referències[modifica]

  1. «Leon Russianoff, 73, Teacher of Clarinet». The New York Times, 18-09-1990 [Consulta: 21 octubre 2020].