Leonard Sharrow

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLeonard Sharrow
Biografia
Naixement1915 Modifica el valor a Wikidata
Nova York Modifica el valor a Wikidata
Mort9 agost 2004 Modifica el valor a Wikidata (88/89 anys)
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Leucèmia Modifica el valor a Wikidata)
Dades personals
FormacióJuilliard School Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciófagotista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorJuilliard School Modifica el valor a Wikidata
InstrumentFagot Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: 562bf055-5a05-43b0-b4f6-d804ed3cc0df Discogs: 1687849 Modifica el valor a Wikidata

Leonard Sharrow (Nova York, (USA),[1] 4 d'agost de 1915 - Idem. 9 d'agost de 2004),[1] va ser un dels fagotistes nord-americans més destacats del segle XX.

Nascut a la ciutat de Nova York, es va unir a l'Orquestra Simfònica de la NBC quan es va organitzar per primera vegada, i finalment es va convertir en fagot principal (i va gravar el Concert per a fagot de Mozart amb Arturo Toscanini el 1947); també va servir a l'exèrcit dels Estats Units a la Segona Guerra Mundial.[1] El 1951 es va traslladar a l'Orquestra Simfònica de Chicago per invitació de l'aleshores director musical Rafael Kubelik i va ocupar-hi un càrrec similar fins al 1964, quan es va jubilar i es va incorporar a la facultat de música de la Universitat d'Indiana Bloomington. Va passar molts estius a la facultat de l'Aspen Music Festival abans d'unir-se a l'Orquestra Simfònica de Pittsburgh com a fagot principal el 1977. Després de retirar-se de Pittsburgh una dècada més tard, va tornar a Bloomington i finalment es va traslladar a Cincinnati, Ohio, on va morir de leucèmia.

Era membre de l'"Associació Americana de Professors Universitaris, Pi Kappa Lambda".[1] El 22 d'octubre de 1942, es va casar amb Emily M. Kass, i tingueren un fill, Neil Jason.[1]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

  • Druckenbrod, Andrew (13 d'agost de 2004). "El respectat fagot era 'una alegria tocar amb ell'". Pittsburgh Post-Gazette.-[1](anglès)