Les Légions Noires

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLes Légions Noires
Dades
Tipusgrup de música Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1987
Activitat
Activitat1993 Modifica el valor a Wikidata –
GènereBlack metal Modifica el valor a Wikidata

Les Légions Noires (també conegudes com The Black Legions, o LLN per a abreujar), van ser un grup de bandes de black metall procedents del nord de França, la majoria dels voltants de la ciutat de Brest. Els treballs d'aquestes bandes solien estar limitats a un petit nombre de còpies, que eren distribuïdes entre coneguts i amics pròxims. Per aquesta mateixa raó, els treballs editats per LLN s'han transformat amb el pas dels anys en objectes estranys, cars i molt preuats entre els col·leccionistes.

Història[modifica]

Possiblement, aquest cercle es va crear a la fi de la dècada de 1980 i principis de la dècada de 1990, inspirats o com a resposta al black metall noruec i a l'Inner Circle (encara que existeixen dubtes sobre la real existència d'aquest "Inner Circle" o "Black Metall Màfia" tal com n'hi ha sobre la LLN). La seva filosofia no està encara molt clara, però es diu que manejaven l'ocultisme i el vampirisme. La banda Vlad Tepes és molt directa en els seus objectius en expressar en una entrevista "Som les legions negres de Satanàs, som els guerrers immortals de sang negra i imperial, som aquí per a pervertir a aquests cucs cristians i destruir-los en el nostre negre holocaust... Que està pròxim".

D'acord amb la revista Terrorizer, i la seva sèrie d'articles en 2005 sobre la història del black metall: "Un parell de tios usant Corpsepaint, pertanyents a les bandes Mütiilation, Torgeist i Vlad Tepes es van dir a si mateixos 'The Black Legions' com un tribut a la llavors dita 'Black Màfia'" (en la que es deia que hi havia els noruecs Darkthrone i Burzum).[1]

Els primers treballs dels membres de la LLN aparegueren entre 1990 i 1991. Les seves influències van ser admeses en el mateix article de Terrorizer. Aquest article també comentava "Si es parla de black metall, mai hem de descomptar a França, bàsicament perquè és la llar de les inescrutablement influents Legions Negres, d'una ridícula cruesa, durant mitjans de la dècada de 1990".[2]

La influència de l'escena del black metall noruec va ser admesa per Wlad Drakksteim (Vlad Tepes). En una entrevista amb la revista Petrified va dir: "Qualsevol horda autèntica de black metall ha de tocar a l'estil del vell Bathory".[3] El 1994, l'any del judici de Varg Vikernes acusat d'assassinar a Euronymous, Vlad Tepes va ser molt més crític que altres músics quant a aquest succés, i quan li van preguntar la seva opinió sobre aquest fet i sobre la "Norwegian Black Metall Màfia" va expressar: "Ells van fer moltes coses 'dolentes' a aquest món. Amb Euronymous mort, Mayhem queda arruïnat, però tant de bo que això pugui ajudar al fet que el black metall torni a la foscor. Euronymous ha d'estar en pau ara, per la qual cosa no em queixo per ell. Sobre Vikernes no tinc cap comentari a fer, crec que cada membre de LLN té la seva opinió personal".[4]

Tal vegada la banda més coneguda de LLN sigui Mütiilation (banda d'un sol component formada per William Rousselm "Meyhna'ch"). Meyhna'ch va ser membre de les LLN entre 1994 i 1996. El 1995 va produir la revista "The Black Plague - First Chapter (And Maybe Last One)" en la qual s'entrevistaven alguns membres de la LLN, així com a les bandes. La revista, en format digital, continuaria circulant però per Internet.[4]

Bandes com Mutiilation van fer alguns concerts, encara que unes altres com Vlad Tepes negaven qualsevol intenció de tocar per a una audiència.

Aparentment, a finalitats de la dècada de 1990 LLN va deixar d'existir.

Rumors[modifica]

  • Aäkon Këëtrëh feia els seus treballs i assajava en un castell a Brest (aquest castell pertanyia a la família d'un dels integrants de Aäkon këëtrëh).
  • Algunes bandes van realitzar les seves demos amb un micròfon folrat amb el cadàver d'una rata durant mesos, per a mantenir un toc "podrit" en els seus enregistraments.
  • Molts dels integrants de LLN van rebutjar al cantant de Aäkon Këëtrëh pel fet que era un drogoaddicte (per a ells, consumir drogues era “inacceptable”).
  • Es diu que LLN es va acabar el 1997, quan van expulsar a Mütiilation per l'addicció de Willy a les drogues. Altres versions diuen que es va acabar perquè els seus treballs estaven caient a "les mans equivocades".

Fakes i paròdies[modifica]

Alguns fanes han tractat de recrear el so d'aquestes bandes, i llancen material sota logo de les bandes de LLN, alguns exemples són Boreb, Ôìëlôtröpòtëp, Hölgräpezúvzaubervörké, Lepetitgrëgorytvrezorkre, i Vorlevrunkzrevborposphinctre. També moltes bandes de black metall procedents de França han estat confoses, ja que en alguns casos el seu so és molt semblant a les de LLN, per exemple podem esmentar les bandes post-1995 de Meyhna'ch com Gestapo 666, Hell Militia i Malicious Secrets. Fins i tot el grup finlandès Satanic Warmaster ha estat confós, especialment "per usar símbols semblants als de les LLN".

Bandes i Projectes[modifica]

Músics: AäK = Lord Aäkon Këëtrëh BLT = Lord Beleth'Rim VRD = Vordb Bathor Ecsed (aka Vordb Dreagvor Uezeerb) WOR = Worlok Drakksteim (aka Vorlok Drakkstein) WLD = Wlad Drakksteim (aka Vlad Drakkstein) NFL = Nifleim NAI = Naimlambre KRS = Krissagrazabeth MYH = Meyhna'ch ADS = A Dark Soul

            

Funció: ┿ = membre () = membre passat/fundador all = tots els instruments ba = bateria vo = veu gt = guitarra bj = baix

Nom del Projecte AäK BLT VRD WOR WLD NFL NAI D.K. MYH KRS ADS Publicacions
Aäkon Këëtrëh 3 demos
Amaka Hahina 3 demos, 1 cd
Belathuzur (┿) ba 2 demos
Belketre 4 demos, 1 cd
Black Murder 2 demos
Brenoritvrezorkre (vo, gt, ba) ba 4 demos
Dzlvarv 1 demo
Moëvöt 7 demos
Mogoutre 1 demo
Mütiilation (ba) 6 demos, 6 CD, 2 eps
Satanicum Tenebrae all 3 demos
Seviss 2 demos
Susvourtre ba vo, bj 1 demo
Torgeist gt gt, vo bj ba 3 demos, 1 cd
Vermeth all 2 CD
Vagézaryavtre 1 demo
Vérmyapre Kommando bj gt, vo, ba (ba) 1 demo
Vlad Tepes bj, vo vo, gt, ba (ba) (ba) 10 demos, 2 CD
Vzaeurvbtre 3 demos

Referències[modifica]

  1. Strachan, Guy «Overview of the French scene». Terrorizer, 128, 2005, pàg. 38.
  2. Birk, Nathan T. «Overview of the French scene». Terrorizer, 128, 2005, pàg. 44.
  3. «Vlad Tepes: Interview with Wlad [Drakksteim]». Petrified, 3, 1994.
  4. 4,0 4,1 «Vlad Tepes: Awaiting the Forthcoming Black Holocaust...». Kill Yourself, 2, 1995, pàg. 15–16.

Enllaços externs[modifica]