Les quatre barres de la senyera catalana

Infotaula d'obra artísticaLes quatre barres de la senyera catalana
Tipusobra escultòrica Modifica el valor a Wikidata
CreadorRicard Bofill i Leví
Creació2009
Mètode de fabricacióescultura Modifica el valor a Wikidata
Gènereart públic Modifica el valor a Wikidata
Materialacer i marbre
Mida600 (Alçada) × 50 [1] (Amplada) × 50  (Llargada) cm
Art públic de Barcelona
Identificador1988-1
Col·leccióHotel Vela, Barcelona

Les quatre barres de la senyera catalana (o simplement Les quatre barres) és una escultura de l'arquitecte català Ricard Bofill i Leví. L'escultura, que va ser inaugurada l'1 de setembre de 2009, es troba a la Plaça de la Rosa dels Vents, 1, al costat de l'Hotel Vela.

Es tracta d'una representació de marbre de la senyera, un símbol vexil·lològic que es basa en l'escut d'armes de la Corona d'Aragó, que consistia en 4 barres vermelles en un fons daurat. Aquest escut d'armes, sovint anomenat barres d'Aragó, o simplement les quatre barres, han representat històricament la Corona d'Aragó.

La imatge que encapçala l'article va ser guanyadora del concurs europeu Wiki Loves Public Art 2013,[2] en què hi van participar gairebé deu mil imatges. El jurat va valorar la bona composició i la il·luminació de la imatge que simple, brillant i equilibrada captura l'esperit de Barcelona.[3]

Galeria[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Les quatre barres de la senyera catalana» (en anglès). Ajuntament de Barcelona. [Consulta: 10 juliol 2015].
  2. «The International Winners of Wiki Loves Public Art 2013» (en anglès). Wiki Loves Public Art, 29-07-2013. Arxivat de l'original el 11 de juliol 2015. [Consulta: 10 juliol 2015].
  3. «Una foto amb les quatre barres guanya el concurs europeu Wiki Loves Public Art». Vilaweb, 31-07-2013. [Consulta: 10 juliol 2015].

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Les quatre barres de la senyera catalana