Llapó de mar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuLlapó de mar
Ruppia maritima Modifica el valor a Wikidata

Ruppia maritima Modifica el valor a Wikidata
Planta
Tipus de fruitdrupa Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN164508 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreAlismatales
FamíliaRuppiaceae
GènereRuppia
EspècieRuppia maritima Modifica el valor a Wikidata
L., 1753

El llapó de mar (Ruppia maritima) és una espècie de planta aquàtica. Malgrat el seu epítet específic,maritima, no viu al mar sinó que és una planta d'aigua dolça tolerant a la sal.[1] El nom del gènere, Ruppia, va ser dedicat per Linnaeus al botànic alemany Heinrich Bernhard Ruppius (1689-1719).

Distribució[modifica]

Té una distribució cosmopolita en zones litorals i aiguamolls on de vegades és la vegetació dominant.[2]

Descripció[modifica]

Ruppia maritima té les fulles primes com la de les granínies [1] creix a partir d'un rizoma, el seu pol·len sura en l'aigua.[3]

Els seus fruits són petites drupes que es dispersen per l'aigua i dins els peixos i els ocells que se les mengen.[3] També té reproducció vegetativa i forma colònies.[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Kantrud, H. A. (1991). Classification and Distribution - Wigeongrass (Ruppia maritima L.): A literature review. U.S. Fish and Wildlife Service.
  2. Kantrud, H. A. (1991). Habitat - Wigeongrass (Ruppia maritima L.): A literature review. U.S. Fish and Wildlife Service.
  3. 3,0 3,1 3,2 Kantrud, H. A. (1991). Development and Reproduction - Wigeongrass (Ruppia maritima L.): A literature review. U.S. Fish and Wildlife Service.

Enllaços externs[modifica]