Llista d'episodis de Kuroko i el bàsquet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Kuroko i el bàsquet és una sèrie anime que adapta el manga de l'autor Tadatoshi Fujimaki del mateix nom. L'anime va ser produït per Production I.G[1] i dirigit per Shunsuke Tada. La primera temporada es va emetre del 7 d'abril al 22 de setembre de 2012. A l'edició d'hivern de la Jump NEXT es va anunciar la segona temporada,[2] i es va estrenar el 6 d'octubre de 2013 i es va emetre fins el 29 de marçde 2014.[3] L'any següent es va estrenar la tercera i última temporada de la sèrie.

La sèrie s'ha doblat al català i s'emet al canal SX3 de Televisió de Catalunya.

Temporades[modifica]

Temporada Episodis Dates d'emissió Dates d'emissió en català
Primera emissió Última emissió Primera emissió Última emissió
1 25 7 d'abril de 2012 (2012-04-07) 22 de setembre de 2012 26 d'abril de 2024 (2024-04-26)
2 25 6 d'octubre de 2013 (2013-10-06) 29 de març de 2014
3 25 10 de gener de 2015 (2015-01-10) 30 de juny de 2015

Llista d'episodis[modifica]

Primera temporada[modifica]

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolData d'emissió original[4]Data d'emissió en català[a]
11 Jo soc en Kuroko
Kuroko wa boku desu (黒子はボクです) 
7 d'abril de 201226 d'abril de 2024 (2024-04-26)
En Taiga Kagami i en Tetsuya Kuroko s'inscriuen en el club de bàsquet de l'Institut Seirin. Durant un mini partit del primer entrenament, en Kagami demostra tenir un talent innat mentre que en Kuroko no sembla tenir gaires aptituds fins que descobreixen que ell és el sisè jugador fantasma de la Generació miraculosa de l'Institut Teiko! 
22 Ho dic de debò
Honki desu (本気です) 
14 d'abril de 201230 d'abril de 2024 (2024-04-30)
En Kuroko es compromet a fer que en Kagami i els Seirin siguin els millors del Japó. L'entrenadora organitza un partit amistós contra l'Institut Kaijo, l'equip d'en Ryota Kise de la Generació miraculosa. En Kise es presenta a l'Institut Seirin per saludar en Kuroko, i en Kagami no se'n pot estar de desafiar-lo a un duel. 
33 M'estimo més no poder guanyar
Katenē gurai ga chōdo ī (勝てねェぐらいがちょうどいい) 
21 d'abril de 20121 de maig de 2024 (2024-05-01)
Comença el partit amistós entre l'Institut Seirin i l'Institut Kaijo. Els Kaijo estan convençuts que guanyaran però en Kagami i en Kuroko no els ho posaran fàcil. La intensitat del partit fa que en Kuroko perdi eficiència i durant un temps mort, en Kise aprofitarà per revelar el punt feble d'en Kuroko al seu equip. Mentrestant, en Kagami també creu haver descobert el punt feble d'en Kise. 
44 Al contraatac!
Gyakushū yoroshiku! (逆襲よろしく!) 
28 d'abril de 20122 de maig de 2024 (2024-05-02)
Comença el segon quart en el partit amistós entre els Seirin i els Kaijo. Els Seirin van escurçant la diferència en el marcador. En Kuroko i en Kagami coordinen les seves jugades fent créixer les opcions d'atac, però en Kuroko rep un cop i es veu obligat a retirar-se. A la quarta part, en Kuroko es reincorpora i duu el seu equip fins l'empat però llavors, la mirada d'en Kise canvia... 
55 La teva manera de veure el bàsquet
Omae no basuke (おまえのバスケ) 
5 de maig de 20123 de maig de 2024 (2024-05-03)
El partit amistós entre els Seirin i els Kaijo finalitza amb la victòria dels Seirin. En Kise, que no havia perdut mai un partit no pot contenir les llàgrimes. En Shintaro Midorima, membre de la Generació miraculosa, ha vingut a veure el partit perquè el seu equip jugarà contra els Seirin a les eliminatòries. De camí a casa en Kuroko desapareix. Mentre tot l'equip el busca, en Kagami el troba a punt de ficar-se en un bon embolic. 
66 Deixa'm dir-te un parell de coses
Futatsu ttte oku ze (2つ言っておくぜ) 
12 de maig de 20127 de maig de 2024 (2024-05-07)
Comença la primera ronda de les eliminatòries pel Campionat Interescolar. Per arribar a la Lliga Final no es pot perdre ni un sol partit. Els Seirin s'enfronten contra l'Acadèmia Shinkyo que ha pujat de nivell gràcies al fitxatge de Papa Mbaye Siki, un estudiant d'intercanvi del Senegal de dos metres que no està disposat a perdre. 
77 Veureu una cosa al·lucinant
Sugoi mon mireru wa yo (すごいもん見れるわよ) 
19 de maig de 20128 de maig de 2024 (2024-05-08)
Els Seirin s'enfronten contra els Shinkyo a la primera ronda de les eliminatòries. En Kuroko se sent ofès perquè en Papa l'ha tractat com un nen i aconsegueix amb les seves passades marcar una diferència en el marcador del primer quart. A partir del segon quart, amb l'absència d'en Kuroko, en Kagami s'encarrega d'aplacar en Papa per tal que aquests dos metres d'alçada no els impedeixin la victòria. 
88 Ara més que mai
Aratamete omoimashita (改めて思いました) 
26 de maig de 2012
Els Seiho es classifiquen per la semifinal de la fase eliminatòria del Campionat Interescolar. El seu següent rival és l'Institut Seiho, conegut per ser un dels tres Reis de Tòquio. Per en Hyuga i els altres veterans dels Seirin es tracta del rival contra el que van patir una derrota humiliant l'any anterior. Per poder superar el passat, en Kuroko i en Kagami es proposen guanyar com sigui. Però només començar el partit, la defensa implacable dels Seiho i les tècniques d'arts marcials ancestrals que han incorporat fan que sigui gairebé impossible marcar. 
99 Per guanyar
Katsu tame ni (勝つために) 
2 de juny de 2012
Els Seirin s'enfronten contra els Seiho en el partit de la semifinal de la fase eliminatòria del Campionat Interescolar. Gràcies a les esmaixades d'en Kagami i les passades d'en Kuroko empaten el primer quart. Però davant la defensa infranquejable dels Seiho, en Kagami acaba marcant la quarta falta. Per evitar que sigui expulsat, canvien en Kagami i en Kuroko. Malgrat la difícil situació, els veterans de l'equip es comprometen a guanyar als Seiho. 
1010 No ho permetré
Komarimasu (困ります) 
9 de juny de 2012
El partit de la semifinal de les eliminatòries entre els Seirin i els Seiho està a punt d'acabar. En Kuroko torna a la pista decidit a guanyar per tal de recuperar l'orgull dels veterans de l'equip. Els Seiho lluiten per mantenir el títol de Rei però finalment acaben perdent de forma dramàtica. Després d'una curta pausa comença la final entre els Seirin i els Shutoku d'en Midorima. El partit comença molt equilibrat. Qui serà el primer de marcar i prendre el control? 
1111 Això no s'ha acabat
Sonna mon janē daro (そんなもんじゃねえだろ) 
16 de juny de 2012
A la final de les eliminatòries, els Shutoku marquen el primer punt però tot seguit en Kuroko fa una llarga passada a en Kagami i encistella. Veient el risc que suposa en Kuroko, els Shutoku canvien la posició d'en Takao perquè el marqui i així eviti les seves passades doncs resulta tenir una habilitat que fa que la tècnica de distracció d'en Kuroko no tingui efecte sobre ell. 
1212 Què és guanyar?
"Shōri" tte nan desu ka (『勝利』ってなんですか) 
23 de juny de 2012
Al final del segon quart, els Shutoku tenen una avantatge de gairebé 20 punts. En Midorima demostra tenir un rang de tir que s'estén per tota la pista. En Kuroko roman a la banqueta posat que a en Takao no li fa efecte la seva tècnica de distracció. En Kagami s'adona que no pot dependre d'en Kuroko i els veterans de l'equip per guanyar i comença a explotar al màxim les seves habilitats innates duent el pes del partit. 
1313 Jo també confiava en tu
Shinjitemashita (信じてました) 
30 de juny de 2012
Comença l'últim quart de la final de les eliminatòries entre els Seirin i els Shutoku. En Kuroko torna a la pista amb un estricte marcatge d'en Takao. Però en Kuroko té una idea per desfer-se d'ell. Mentrestant, en Kagami s'està quedant sense energia i el número de salts que li queden per fer és limitat. Els dos equips arribaran als últims segons del partit molt renyits i tot dependrà d'una única cistella. 
1414 Són clavats
Sokkuri da ne (そっくりだね) 
7 de juliol de 2012
Després d'una dura batalla, els Seirin guanyen als Shutoku i es classifiquen per la Lliga Final de les eliminatòries pel Campionat Interescolar. Els Seirin continuen entrenant. En un dels entrenament que fan a la piscina, apareix la Momoi, l'ajudant de l'equip de l'Acadèmia Tôô on juga l'Aomine, un altre membre de la Generació miraculosa amb qui s'hauran d'enfrontar a la Lliga Final. Mentrestant, l'Aomine es presentarà davant d'en Kagami per posar-lo a prova. 
1515 No em facis riure
Warawasenna yo (笑わせんなよ) 
14 de juliol de 2012
A punt de començar el primer partir de la Lliga Final, l'Aomine decideix passar de l'entrenament. En Kagami, que ha perdut en un u contra u amb l'Aomine, sent per boca d'en Kuroko que a l'Aomine li agradava jugar a bàsquet més que ningú però com això va anar canviant degut al seu gran talent. Llavors en Kagami promet derrotar-lo per tal d'obrir-li els ulls. El partit comença i l'Aomine no apareix... 
1616 Va, juguem
Yarō ka (やろーか) 
21 de juliol de 2012
El partit dels Tôô i els Seirin comença sense l'Aomine. Tot i l'absència de l'Aomine, els Tôô demostren un gran nivell jugant de forma individual, gran part gràcies a les indicacions de la Momoi que s'ha encarregat d'obtenir gran quantitat d'informació dels jugadors del Seirin i és capaç de predir els seus moviments, de tots, menys d'en Kuroko que resulta imprevisible. 
1717 Sou tots uns estrafolaris
Fuzaketa yatsu bakkari da (ふざけた奴ばっかりだ) 
28 de juliol de 2012
A punt d'acabar el segon quart, amb deu punts de diferència en el marcador a favor dels Tôô, arriba l'Aomine que s'incorpora al partit enfrontant-se contra en Kuroko i en Kagami. Després de la mitja part, els Seirin decideixen fer descansar en Kuroko i en Kagami ha d'enfrontar-se sol contra l'Aomine que ha començat la segona part disposat a jugar de debò. 
1818 No em penso rendir
Iya da!! (嫌だ!!) 
4 d'agost de 2012
L'estil de bàsquet de carrer de l'Aomine, lliure i imprevisible, desconcerta els Seirin. Les seves jugades imparables fins i tot per en Kagami fan que la diferència en el marcador sigui cada cop més gran i els Seirin decideixen treure en Kuroko a la pista però les seves passades són interceptades per l'Aomine, doncs ningú millor que ell coneix la seva manera de jugar a bàsquet. 
1919 Un nou repte
Atarashī chōsen e (新しい挑戦へ) 
11 d'agost de 2012
Els Seirin pateixen una gran derrota contra els Tôô. La lesió d'en Kagami l'impedeix jugar els dos partits restants i en Kuroko perd efectivitat. Finalment, els Seirin queden eliminats de la Lliga Final i es queden sense opcions de participar al Campionat Interescolar. Però els Seirin comencen a preparar-se pel seu següent objectiu, la Copa d'Hivern. I llavors, apareix en Kiyoshi, el fundador dels Seirin i l'as de l'equip. 
2020 No diguis què vols
Naritai janē yo (なりたいじゃねーよ) 
18 d'agost de 2012
Només arribar, en Kiyoshi desafia a un u contra u a en Kagami en el que es juguen la titularitat. En un partit amistós, en Kiyoshi insisteix en fer jugar només els membres de primer curs. El seu objectiu no és tant fer veure en Kagami que tot sol no pot guanyar, sinó fer conèixer els límits del seu estil de joc en Kuroko. 
2121 Va, que comencem
Hajimeru wa yo (始めるわよ) 
25 d'agost de 2012
Els Seirin es preparen per la Copa d'Hivern i durant les vacances d'estiu faran dues concentracions d'entrenaments. La primera de les concentracions és a la platja. Sobre la sorra, la Riko ha planejat que cadascú dels jugadors millori les seves habilitats individuals. A l'alberg coincideixen amb els membre de l'equip dels Shutoku amb qui hauran de compartir el pavelló. 
2222 Guanyaré encara que em mori
Shindemo katsussu kedo (死んでも勝つっスけど) 
1 de setembre de 2012
En els entrenaments de la concentració d'estiu, els Seirin acaben perdent els tres partits amistosos contra els Shutoku. En Kagami s'ha passat la concentració corrents sol per la platja i se sent frustrat, però la Riko li farà veure quin era el seu objectiu. Després d'un u contra u, en Midorima li donarà pistes sobre quin camí ha de segui per millorar. Finalitzada la concentració, els Seirin aniran a veure el partit del Campionat Interescolar entre els Kaijo i els Tôô. 
22.5OVA Tip off (Tip off) 22 de febrer de 2013
 
2323 No soc prou madur
Otona janē yo! (大人じゃねーよ!) 
8 de setembre de 2012
El partit de quarts de final del Campionat Interescolar entre els Kaijo i els Tôô comença amb un duel entre en Kise i en Midorima, dos membres de la Generació miraculosa. Gràcies en Kise i l'ajuda del capità de l'equip, en Kasamatsu, els Kaijô s'imposen al primer quart. Però a partir del segon quart, l'Aomine comença a desplegar el seu veritable potencial... 
2424 Esteu molt equivocats!
Kanchigai shitenjanē yo (カン違いしてんじゃねーよ) 
15 de setembre de 2012
Fins i tot en Kise, que té la prodigiosa habilitat de copiar les jugades que ha vist una vegada, no pot imitar l'estil únic de l'Aomine. Però per tal de vèncer els Tôô, en Kise accepta el repte de copiar-lo. Mentre la resta dels membres del seu equip intenten contenir la diferència del marcador, en Kise sembla aprendre més ràpid del que s'esperava. 
2525 El teu bàsquet i el meu bàsquet
Ore to omae no basuke (オレとおまえのバスケ) 
23 de setembre de 2012
El partit dels quarts de final entre els Kaijo i els Tôô arriba a l'últim quart. El duel entre l'Aomine i en Kise arriba a l'últim minut de partit sense que cap dels dos faci un pas enrere. Després de veure l'espectacular partit, els membres del Seirin així com en Midorima i en Takao dels Shutoku, comencen a pensar en la Copa d'Hivern. 

Segona temporada[modifica]

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolData d'emissió originalData d'emissió en català
261 Konna tokoro de au towa na (こんな所で会うとはな) 6 d'octubre de 2013
 
272 Uintā kappu de (ウインターカップで) 13 d'octubre de 2013
 
283 Shidō!!! (始動!!!) 20 d'octubre de 2013
 
294 Kotae wa hitotsu ni kimatteiru (答えは一つに決まっている) 27 d'octubre de 2013
 
305 Matteta ze (待ってたぜ) 3 de novembre de 2013
 
316 Tō no mukashi ni koeteiru (とうの昔に超えている) 10 de novembre de 2013
 
327 Akiramero (あきらめろ) 17 de novembre de 2013
 
338 Seirin koukou basuke-bu da! (誠凜高校バスケ部だ!) 24 de novembre de 2013
 
349 Kanarazu taosu! (必ず倒す!) 1 de desembre de 2013
 
3510 Shinrai da (信頼だ) 8 de desembre de 2013
 
3611 Fuzakeru na (ふざけるな) 15 de desembre de 2013
 
3712 Yoroshū tanomu wa (よろしゅうたのむわ) 22 de desembre de 2013
 
3813 Kondo wa mou zettai ni (今度はもう絶対に) 5 de gener de 2014
 
3914 Mudana doryoku da (ムダな努力だ) 12 de gener de 2014
 
4015 Ureshikute shōganai to omoimasu (嬉しくてしょうがないと思います) 19 de gener de 2014
 
4116 Ima katsunda! (今勝つんだ!) 26 de gener de 2014
 
41.5OVA Mō ikkai yarimasen ka (もう一回やりませんか) 20 de juny de 2014
 
4217 Shinjitemasu kara (信じてますから) 2 de febrer de 2014
 
4318 Makeru ka yo (負けるかよ) 9 de febrer de 2014
 
4419 Oshiete kudasai (教えてください) 16 de febrer de 2014
 
4520 Karui mono na hazu nai darō (軽いものなはずないだろう) 23 de febrer de 2014
 
4621 Hatsutokuten!! (初得点!!) 2 de març de 2014
 
4722 Kimatterā (決まってらぁ) 9 de març de 2014
 
4823 Maketakunai! (負けたくない!) 16 de març de 2014
 
4924 Mō ī ya (もういいや) 23 de març de 2014
 
5025 Katsu! (勝つ!) 30 de març de 2014
 

Tercera temporada[modifica]

Núm.
total
Núm. de la
temporada
TítolData d'emissió originalData d'emissió en català
511 Zenryoku de yatteru dake nande (全カでやってるだけなんで) 10 de gener de 2015
 
522 Ore no mon da (オレのもんだ) 17 de gener de 2015
 
533 Jama sunjanē yo (ジャマすんじゃねーよ) 24 de gener de 2015
 
544 Morattoku wa (もらっとくわ) 31 de gener de 2015
 
555 Watashi wa sore o mattaku shirimasen (私はそれを全く知りません) 7 de febrer de 2015
 
566 Watashi wa sorera o teikyō shimasu (私はそれらを提供します) 14 de febrer de 2015
 
577 Sore wa watashi ni warai o tsukurimasu (それは私に笑いを作ります) 21 de febrer de 2015
 
588 Shin no hikari (真の光) 28 de febrer de 2015
 
599 Namen janē (ナメんじゃねぇ!!) 7 de març de 2015
 
6010 Katsu tame ni (勝つために) 14 de març de 2015
 
6111 Kondo koso (今度こそ) 21 de març de 2015
 
6212 Saikō no senshu desu (最高の選手です) 28 de març de 2015
 
6313 Aoi sora no hi (青い空の日) 4 d'abril de 2015
 
6414 ...Warī (…ワリィ) 11 d'abril de 2015
 
6515 Bokura wa mou (僕らはもう) 18 d'abril de 2015
 
6616 Shōri tte nan desu ka? (勝利ってなんですか?) 25 d'abril de 2015
 
6717 Fainaru tippu ofu (決勝戦試合開始!! (ファイナル ティップ オフ)) 2 de maig de 2015
 
6818 Saikō janē no? (最高じゃねーの?) 9 de maig de 2015
 
6919 Kiseki wa okinai (奇跡は起きない) 16 de maig de 2015
 
7020 Kakugo no omosa (覚悟の重さ) 23 de maig de 2015
 
7121 Kore demo hisshi dayo (これでも必死だよ) 30 de maig de 2015
 
7222 Chūkoku da (忠告だ) 6 de juny de 2015
 
7323 Akiramemasen ka (諦めませんか) 13 de juny de 2015
 
7424 Omae dattan janē ka (お前だったんじゃねーか) 20 de juny de 2015
 
7525 Nandodemo (何度でも) 30 de juny de 2015
 
75.5OVA Saikō no purezento desu (最高のプレセントです) 24 de desembre de 2015
 

Altres[modifica]

Núm.TítolData d'emissió originalData d'emissió en català
OVA Baka ja katenai no yo! (バカじゃ勝てないのよ!) 4 de desembre de 2013
 
Especial Oshaberi shiyokka (お喋りしよっか) 21 de desembre de 2012
 
Minisèrie NG-shū (NG集) 27 de juliol de 2012 a 22 de març de 2013
 

Notes[modifica]

  1. Les dates de la taula corresponen a l'emissió dels episodis a la TDT.
    Els episodis 1–25 es van publicar digitalment el 26 d'abril de 2024.

Referències[modifica]

  1. «Kuroko no Basuke Manga Gets TV Anime Produced by I.G» (en anglès), 28-09-2011. [Consulta: 17 abril 2024].
  2. «Kuroko's Basketball Anime Gets 2nd Season» (en anglès), 26-12-2012. [Consulta: 26 abril 2024].
  3. «2nd Kuroko's Basketball Season Slated for October 5» (en anglès), 28-08-2013. [Consulta: 26 abril 2024].
  4. «予告・あらすじ 黒子のバスケ» (en japonès). Web oficial de Kuroko i el bàsquet. [Consulta: 18 abril 2024].