Lloc de socors

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Una treballadora rep un primer ajut a un dit adolorit pel seu supervisor en un lloc de socors o de primers auxilis, circa 1941
Estació de primers auxilis a un festival (Estats Units, 2007)

Un lloc de socors o lloc de primers auxilis, és una habitació d'un establiment, públic o privat (p. ex. una escola, fàbrica, local d'esports o aeroport) on pot ser atès algun ferit o algú que hagi caigut malalt, en la premissa d'un primer ajut, esperant l'arribada dels serveis mèdics d'emergència.

Instal·lació[modifica]

Segons les instruccions emeses el 1981 al Regne Unit, un lloc de socors o de primers auxilis ha de ser clarament indicat, fàcilment accessible i contenir:

  • Una pica i aigua potable;
  • Materials de primers ajuts (que poden incloure mantes i equipament protector);
  • Una llitera d'examen mèdic ;
  • Un telèfon o altre equipament de comunicació;
  • Un llibre de registre per enregistrar incidents.[1]

En el Regne Unit un lloc de socors o de primers auxilis és obligatori en algunes fàbriques químiques, llocs de construcció, o instal·lacions a certa distància de serveis mèdics. En alguns casos el lloc pot ser utilitzat per altres propòsits quan no es requereixi per primer ajut.[1]

Un lloc de socors o de primers auxilis provisional pot ser especialment important, per a reunir persones en un incident o emergència.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 The Health and Safety (First-aid) Regulations 1981 - Approved Code of Practice and Guidance, [1] Arxivat 2015-02-26 a Wayback Machine.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Lloc de socors