Longinos Lumbreras

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLonginos Lumbreras
Biografia
Naixementc. 1769 Modifica el valor a Wikidata
Mortvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescultor, vidrier, llauner Modifica el valor a Wikidata

Longinos Lumbreras (?, s. XVIII - s. XIX) va ser un escultor, vidrier i llauner espanyol.

Segons l'edat que calcula Manuel Ossorio, hauria nascut vers 1769.[1] A finals de segle xviii era actiu a Calahorra, on va treballar com a vidrier i llauner en les reparacions del convent de franciscans de Sant Salvador després de la Guerra Gran,[2] a més d'actuar com a perit per valorar els béns dels elements fusteria de l'inventari de béns de José Raón Cejudo, membre d'una important i rica família de la ciutat.[3] El 1859 residia a Bilbao i tenia vora 90 anys, però no s'havia retirat, sinó que estava treballant en un pas de Setmana Santa. Segons Ossorio, va ser autor de més de 400 imatges religioses repartides a diferents esglésies del País Basc.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Ossorio Bernard, Manuel. Galería biografica de artistas españoles del siglo XIX (en castellà). Madrid: Imprenta de Ramón Moreno, 1868, p. 381. 
  2. Mateos Gil, Ana Jesús. «Los inicios del Barroco en La Rioja: la arquitectura conventual de Calahorra y sus repercusiones artísticas». A: El pintor Fray Juan Andrés Rizi (1600-1681): las órdenes religiosas y el arte en La Rioja (en castellà). Logronyo: Instituto de Estudios Riojanos, 2000. 
  3. Mateos Gil, Ana Jesús «La vivienda de Don José Raón Cejudo en Calahorra a partir del inventario de sus bienes». Kalakorikos, núm. 12, 2007, pàg. 209.