Lophuromys huttereri

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuLophuromys huttereri Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN45059 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreRodentia
FamíliaMuridae
GènereLophuromys
EspècieLophuromys huttereri Modifica el valor a Wikidata
Verheyen, Colyn i Hulselmans, 1996

Lophuromys huttereri és un rosegador del gènere Lophuromys que viu a les selves pluvials de plana, a un altitud d'entre 300 i 450 metres, a la República Democràtica del Congo, al sud del Riu Congo. La majoria dels exemplars venen de la zona entre els rius Lomami i Lualaba, però l'espècie fou trobada també a Ndélé, a l'oest del Lolami, tot i que és possible que aquesta població sigui una subespècie. L. huttereri pertany al subgènere Lophuromys i està relacionat amb L. nudicaudus, que viu a l'altre costat del riu Congo. Fou anomenat en honor del biòleg alemany Rainer Hutterer per les seves contribucions a la taxonomia i biogeografia dels mamífers petits de l'Àfrica central.

L. huttereri és un Lophuromys no clapat de cua curta i s'assembla molt a L. nudicaudus, però té un rostre més llarg i alt. La llargada total és d'entre 152 i 175 mm, la llargada de la cua d'entre 93 i 114 mm i les potes posteriors d'entre 18 i 20 mm.

Bibliografia[modifica]

  • Wilson, D. E.; Reeder, D. M. (editors). Mammal Species of the World. A Taxonomic and Geographic Reference (en anglès). 2 volums. 3a edició. Baltimore: Johns Hopkins University Press, 2005. ISBN 978-0-8018-8221-0. 
  • Verheyen, W.N., Colyn, M. & Hulselmans, J. 1996. Re-evaluation of the Lophuromys nudicaudus Heller, 1911 species-complex with a description of a new species from Zaire (Muridae - Rodentia). Bulletin van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, Biologie 66:241-273.