Lu Yin (Tres Regnes)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per altres persones anomenades semblant, vegeu Lu Yin
En aquest nom xinès, el cognom és Lu.
Infotaula de personaLu Yin
Biografia
NaixementSuzhou (Xina) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaWujun Lu family (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FillsLu Shi (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansLu Kai Modifica el valor a Wikidata
Lu Yin
Xinès tradicional:陸胤
Xinès simplificat:陸胤
Mandarí
Wade-Giles:Lü Yin (Ching-tsung)

Lu Yin, nom estilitzat Jingzong, va ser un oficial administratiu que va servir a Wu Oriental durant el període tardà dels Tres Regnes de la història xinesa. Era el germà menor del primer ministre Lu Kai. Va derrotar Zhao Yu (Triệu Ẩu) i va pacificar Jiaozhou en el 248.

Biografia[modifica]

Lu Yin, era el germà menor de Lü Kai. Va començar servint com un administratiu imperial i secretari Imperial. Podia escollir els joves amb talent. L'hereu aparent Sun He sentí sobre ell i va intentar fer ús del seu do únic. Això va ocórrer casualment quan Quan Ji i Yang Zhu s'havien situat amb el Príncep de Lu, Sun Ba, i havien pres part per tractar dividir el poder amb He. Aleshores Yin fou empresonat. Sun He va ser enverinat i mai va poder dir adéu.

En l'11è any de Chiwu (赤烏) (el 248 EC), a Jiaozhi, els rebels bàrbars Jiuzhen van atacar diverses ciutats emmurallades (incloent-hi la ciutat de Mo), i ocasionar un gran enrenou. Lu Yin de Hengyang (衡陽) va rebre el rang d'Inspector de Jiaozhou de la mà del Sobirà de Wu. Va prendre les seves tropes i va entrar per la frontera sud, enviant un missatge als rebels. Yin amb la seva astúcia va aconseguir convèncer-los d'acceptar els seus termes. A Gao Liang (高涼) el comandant Huang Wu (黄吳) que tenia 3.000 llars a la seva disposició, va decidir de rendir-se. Yin va conduir l'exèrcit sud cap a eixa regió, i anunciant la seva sinceritat als aborígens va lliurar diners i objectes de valor. Els restants cent líders rebels i 50.000 llars, que havien estat inaccessibles i indisciplinats, es van inclinar davant Yin. De manera que el territori es va lliurar pacíficament. De seguida Lu Yin va ser ascendit a general que tranquil·litza el Sud. Una vegada més va ser enviat en una expedició punitiva contra els bandits de Ling Jian a Cang Wu. Els va derrotar ràpidament. De principi a fi va comptar amb una força militar de 8.000 homes (comentaris posteriors afirmen que Yin ajudaria més tard amb els conreus i a mantenir alimentada a la gent).”[1]

Al primer any de Yong An (el 258 EC), va viatjar per servir com a controlador de Xiling i se li va conferir el títol de marquès del pavelló Du. Hi va haver un memorial presentat a la cort elogiant els seus èxits al sud.

Lu va morir i el seu fill Lu Shi el va succeir. Aquest va servir com Controlador de Chaisang i general que s'alça en la destresa.Al primer any de Tain Ce (el 275 EC), va unir-se a Xiong Yi per traslladar-se a Jian An. Al segon any de Tian Ji (el 279), va ser convocat a Jian Ye per resumir el seu lloc a l'exèrcit i esperar.

Referències[modifica]

  1. Ssu-ma, Kuang; Fang, Achilles; Solomon, Bernard S; Baxter, Glen W. The Chronicle of the Three Kingdoms (220-265). Cambridge, Mass : Harvard University Press, 1952. [Enllaç no actiu]