Luci Licini Lucul·le (fill)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLuci Licini Lucul·le
Biografia
Naixement64 aC Modifica el valor a Wikidata
Roma Modifica el valor a Wikidata
Mort42 aC Modifica el valor a Wikidata (21/22 anys)
Filipos (Grècia) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortMort en combat Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític, cap militar Modifica el valor a Wikidata
PeríodeRepública Romana tardana Modifica el valor a Wikidata
Família
ParesLuci Licini Lucul·le Modifica el valor a Wikidata  i Servília Menor Modifica el valor a Wikidata
GermansLicinia (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Luci Licini Lucul·le (llatí: Lucius Licinius L. f. L. n. Lucullus) era fill de Luci Licini Lucul·le (cònsol 74 aC) i de Servília.

Valeri Màxim l'anomena Marc, però segurament és un error. Va néixer com a molt aviat l'any 65 aC i tenia pocs anys quan el pare va morir i en va deixar encarregada la seva custodia al seu oncle matern Marc Porci Cató Uticense i amb l'encàrrec també, a través del seu testament, al seu amic Ciceró. Sembla que els dos es van unir en l'educació del noi. La seva relació amb Cató el va portar a ser educat en els principis republicans, i l'any 44 aC, després de la mort de Juli Cèsar, es va posar al costat de Brutus i el va acompanyar a Grècia. Va lluitar a la batalla de Filipos i va ser mort en la persecució dels vençuts l'any 42 aC.

Ciceró diu que era un jove de molt de talent i que prometia. Quan era jove havia dedicat, per ordre del Senat, una estàtua d'Hèrcules a prop de la Rostra, en compliment d'un vot del seu pare.[1]

Referències[modifica]

  1. Smith, William (ed.). Dictionary of Greek and Roman Biography and Mythology. Vol. II. Londres: Taylor and Walton, 1846, p. 837.