Ludomusicologia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La ludomusicologia, també anomenada estudi de la música dels videojocs o recerca sobre la música dels videojocs, és un camp d'investigació i anàlisi acadèmic recent, centrat en l'estudi de la música dels videojocs, entesa com la música trobada en videojocs i en contextos relacionats. Està estretament relacionat amb els camps de la musicologia i la recerca interactiva al voltant de la música i l'àudio dels jocs. La ludomusicologia també està relacionada amb el camp dels estudis de jocs, ja que la música és un element del text de videojocs més ampli, i algunes teories sobre les funcions dels videojocs són força rellevants per a la música.[1][2][3]

Referències[modifica]

  1. Quiroz, Ignacio. «Videojuegos: un nuevo desafío para la música incidental. Un enfoque ludo musicológico del análisis a través de "The Last of Us"». A: "Mundos sonoros: cruces, circulaciones, experiencias": Simposio Internacional de arte sonoro. 13 y 14 de setiembre de 2018. Buenos Aires, Argentina: Instituto de Investigaciones en Arte y Cultura Dr. Norberto Griffa - UNTREF. Universidad Tres de Febrero, 2008, p. 63-65 [Consulta: 3 octubre 2019]. 
  2. Fernández-Cortés, Juan Pablo «Por las sendas de la Ludomusicología: tecnología y estética en la música de videojuegos durante el siglo XX». Anales de la Real Academia Canaria de Bellas Artes de San Miguel Arcángel: RACBA. Real Academia de Bellas Artes de San Miguel Arcángel, Núm. 10, 2017, pàg. 195-210. ISSN: 2174-1484 [Consulta: 3 octubre 2019].
  3. Parrilla Gallego, Gonzalo «¿Qué significa ser ludomusicòlogo?». AV NOTAS revista de investigación musical, Núm. 6, 2018, pàg. 54-64 [Consulta: 3 octubre 2019].