Mímids

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Mímid)
Infotaula d'ésser viuMímids
Mimidae Modifica el valor a Wikidata

Fuet beccorb Toxostoma curvirostre
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdrePasseriformes
SuperfamíliaMuscicapoidea
FamíliaMimidae Modifica el valor a Wikidata
Bonaparte, 1853
Genera

Els mímids (Mimidae) són una família d'ocells de l'ordre dels passeriformes formada per 10 gèneres amb 34 espècies que habiten les zones neàrtica i neotropical. El seu nom científic fa referència a la capacitat d'aquestes aus per a imitar els sons d'altres animals, incloent-hi granotes i instruments musicals.

Morfologia[modifica]

  • Fan 20 – 30 cm incloent la cua. Tenen la grandària aproximada d'un tord comú, però amb la cua i el bec més llargs.
  • La major part de les espècies són de color gris o marró per sobre. Per sota són pàl·lides o blanques, freqüentment amb llistes o taques. Unes poques espècies són més brillants.
  • Moltes espècies tenen ulls de colors brillants, com vermell, groc o blanc.
  • Escàs dimorfisme sexual.

Ecologia[modifica]

L'hàbitat principal de la família són els matolls i el pis inferior dels boscos. Moltes espècies ocupen hàbitats secs, gairebé desèrtics. Viuen per tot el continent americà a excepció del nord del Canadà. També habiten moltes illes del Carib i les illes Galápagos. S'han introduït a les Bermudes i Hawaii. Moltes espècies de la zona septentrional, es desplacen cap al sud en hivern.

Alimentació[modifica]

S'alimenten bàsicament d'artròpodes terrestres, que atrapen mentre caminen per entre la vegetació baixa, amb les seves fortes potes. També mengen fruites i baies.

Reproducció[modifica]

Amb herba i rametes, fan un niu gran, amb forma de tassa, sovint a prop del terra però de vegades dalt dels arbres. Ponen 2 – 5 ous que coven 12 – 13 dies.

Llista de gèneres[modifica]

Segons la classificació del Congrés Ornitològic Internacional, versió 11.1, 2021, aquesta família està formada per 10 gèneres amb 34 espècies:

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mímids