Machine man

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula personatgeMachine man
Tipus androide
superheroi
personatge de còmic
Creat per Jack Kirby
Context
Univers univers Marvel
Dades personals
Sexe home
Alçada 1,83 m
Pes 385 kg
Modifica dades a Wikidata

Machine Man (L'home Maquina) és un personatge de ficció. Al món del còmic és al grup dels Superherois de l'Editorial Marvel.

Machine Man neix a la sèrie, 2001: A Space Odysey, el Juliol del 1977. A Catalunya, aquesta obra fou publicada amb Castella, per l'Editorial Bruguera, l'any 1978, amb el títol 2001: La Odisea del Espacio. L'autor fou Jack Kirby.

El seu personatge, Machine Man és un androide robòtic. En un inici s'anomena Mr.Machine i estava vinculat al monòlit que es podia veure a la pel·lícula d'Arthur C. Clarke i Stanley Kubrick 2001: La Odisea del Espacio homònima.

Característiques[modifica]

X-51 és un androide revestit de titani, el que li proporciona protecció contra impactes d'armes mundanes. El seu cos és capaç de funcionar en temperatures extremes, des de 10.000 °C fins a -120 °C. X-51 té una capacitat de memòria de 3.22 terabytes, la major part dels quals es troba en la regió superior de l'abdomen, mentres que posseeix localitzacions auxiliars en les extremitats y al cap. La principal font d'energia de X-51 és la solar, gràcies a conversos solars d'alta eficàcia situats per tota la seva pell. També és capaç d’absorbir energia d'altres fonts mitjançant connectors especials.

Pot aixecar unes 2 Tones de pes, però si té els braços estesos es limita a aixecar uns 180 kg en condicions òptimes.

X-51 és capaç de volar gràcies a un dispositiu anti-gravitatori, així com un conjunt de petites turbines situades als peus, sent possible arribar a una velocitat de fins a 80 km/h (50 milles/h). Els dits estan equipats per un conjunt variat d’instruments i armes, entre els quals es troben: un cromatògraf a gas, un interferòmetre làser, un radar de micro-pulsacions, un audímetre, connectors per ordinadors, una ràdio, un làser per tallar i una pistola Màgnum del ‘357.

Biografia de Ficció[modifica]

L'Home Màquina és el resultat d'un projecte militar secret per a la creació de sofisticades armes mòbils capaces d'actuar independentment i prendre decisions: un androide que pogués pensar com un home. Un grup dels més prestigiosos enginyers en computació dels Estats Units va dissenyar, va construir i va programar 51 robots experimentals sota la direcció del Doctor Oliver Broadhurst. El Dr. Abel Stack, un brillant informàtic especialitzat en heurístiques de programació, va raonar que un robot només podria pensar com un humà si era tractat com tal. Ignorant el risc personal, el Dr. Stack va agafar un dels robots, el X-51, a la seva pròpia casa i el va instruir com si es tractés del seu propi fill. Stack creia que el robot i l'home podien viure en harmonia i treballar junts per construir un món millor. Per mitjà d'una escuma especial que simulava la carn humana li va fabricar una cara i una perruca a X-51. Anteriorment Stack havia construït un altre androide, XERO. XERO no tenia finalitats militars i, per això, encara que capaç de sentir emocions, va ser desconnectat i abandonat.

Durant l'"adolescència" de l'Home Màquina al costat de Stack, els altres 50 robots van desenvolupar majors defectes de personalitat deguts a la programació insuficient. Les regions dels seus cervells artificials dedicades a la memòria i a la personalitat es van entremesclar com ocorre amb el cervell humà i van començar a sentir consciència de si mateixos, pensaments originals emocions. En ser obligats a madurar en qüestió de setmanes van desenvolupar psicosis inusuals, sota forma de depressions greus, esquizofrènia i deliris de grandesa. A causa del perill intrínsec del desajust emocional dels robots, tres quartes parts d'ells van ser destruïts per ordre del Dr. Broadhurst. Tots els androides estaven equipats amb un dispositiu auto destructor de seguretat que podia ser activat per control remot. Quan el Dr. Stack es trobava retirant el mecanisme destructor del cos de X-51, aquest va ser activat matant-lo a l'acte.

Jurant lluitar pel somni de Stack, l'Home Màquina va adoptar una identitat humana, Aaron Stack, i va intentar robar el seu lloc entre els éssers humans. L'Home Màquina va conèixer el psiquiatre Peter Spaulding i el mecànic Arvin, amb qui va fer amistat. També va treballar durant un temps com a investigador de seguretat de la Companyia de Seguretat Delmar. El seu encarregat i els companys de feina ignoraven en realitat que Aaron Stack fos una màquina.

L'Home Màquina va haver de lluitar per sobreviure en un món que desconfiava dels robots. Va ser perseguit pel govern i, principalment pel senador Miles Brickman. El govern va acabar perdonant-lo després de parar un atac de l'increïble Hulk. Temps després, Aaron s'enamoraria de la també androide Yocasta, només perquè poc després ella fos destruïda pel seu creador, el també androide Ultrón.

Amb l'Home Màquina i va contactar l'androide dolent Super-Adaptoide per formar part d'un grup de robots anomenat Heavy Metal, amb l'objectiu de destruir als Venjadors. L'Home Màquina, tanmateix, va ajudar als Venjadors a fer front al Super-Adaptoide i el seu grup. En una altra ocasió, havent trobat el cap de la seva enamorada Yocasta, l'Home Màquina es va veure embolicat en una batalla entre els Venjadors i Terminus. X-51 i els Venjadors van vèncer, però el cap de Yocasta va ser robat per una antiga enemiga de l'Home Màquina, la senyora del crim coneguda com a Madame Amenaza. L'Home Màquina va ajudar també en diverses ocasions als Venjadors Costa Oest. Aquests el varen acabar nomenant membre reservista del grup. Temps després, l'Home Màquina va ser capturat per SHIELD amb l'objectiu d'usar la seva tecnologia per crear una nova versió del cyborg anomenat Deathlok. L'operació es va complicar quan l'helitransport de SHIELD va ser imvadit per Crani Vermell, que havia capturat a l'ens tecno orgànic conegut com a Douglock. Douglock era un aliat de la Patrulla-X, per la cual cosa el grup de mutants va acudir al seu rescat. L'Home Màquina els va ajudar amb l’enfrontament en contra de Crani Vermell i va semblar que el ser destruian durant la batalla.

Tanmateix, X-51 va ser reconstruït pel grup mutant conegut com la Germandat. Un Simulacre Dotat de Vida (SDV) de Jack Kubrick, un agent de SHIELD que també buscava les restes de l'androide va ser ferit per un els membres de la Germandat i, intentant salvar-se, es va fondre amb les restes de X-51. L'Home Màquina va renéixer com una fusió entre X-51 i el SDV de Kubrick. El nou cos de l'Home Màquina contenia en el seu interior diminuts androides anomenats "nanitas", capaços de reparar el seu cos des de l'interior cada vegada que era danyat, el que feia a l'Home Màquina pràcticament invulnerable. X-51 va iniciar una vida nova utilitzant la identitat de Kubrick, tanmateix una altra característica del nou cos de l'androide era que estava programat segons la base dels robots Centinelas. Per això, l'Home Màquina es va veure impulsat a intentar caçar mutants, començant pels membres de la Germandat i seguint amb Sebastian Shaw o Els Venjadors, Justícia i Estrella de Foc abans de tornar per si mateix.

Intentant desempallegar-se d'aquesta programació, l'Home Màquina va recórrer als seus vells amics Peter i Jill Spaulding. Quan es varen trobar, X-51 va ser localitzat pels Sentinelles, enviats per Henry Gyrich i la CAS (Comissió d'Activitats Superhumanes) per capturar l'Home Màquina. Durant la baralla de l'androide contra els Sentinelles, la Patrulla-X va acudir per ajudar-lo, però desafortunadament els Sentinelles van aconseguir controlar l'Home Màquina i tornar-lo contra els mutants. Finalment, X-51 va ser gairebé totalment destruït a la batalla.

Gyrich, a més, havia reactivat a l'antic prototip de X-51, XERO per utilitzar-lo contra l'Home Màquina. Tanmateix, XERO odiava la humanitat per haver-li desconnectat i es va negar a rebre ordres, començant a actuar pel seu compte. Quan l'Home Màquina va aconseguir reconstruir-se gràcies a les "nanitas" del seu interior es va trobar lliure de l'influx dels Sentinelles i, alhora, mancat de records exceptuant els referents al seu pare.

Més tard, X-51 es va veure involucrat en una guerra entre bandes de motoristes i XERO, que lluitava per un artefacte dels Celestiales que XERO volia utilitzar per conquerir la Terra. X-51 va derrotar a XERO, li va desconnectar i es va endinsar en l'aparell de comunicació celestial, que el va portar fins als mateixos Celestiales, amb els quals va passar un temps, després del qual va tornar a la Terra, en una versió del seu cos similar a l'original.

Després d'això, l'Home Màquina va ser reclutat per la branca HATE de la Corporació Beyond per al seu esquadró antiterrorista Nextwave, on li van reprogramar i van alterar la seva conducta, que es va tornar bastant erràtica i antihumana. Els membres de Nextwave van acabar rebel·lant-se contra HATE, que va resultar ser corrupta, i van destruir les seves operacions. Poc després de desmantellar-se Nextwave, va esclatar la Guerra Civil entre els herois com a conseqüència de l'aprovació de l'Acta de Registre Superhumà. L'Home Màquina i Monica Rambeau, l'antiga líder de Nextwave, es van unir als Venjadors Secrets, el grup d'herois proscrits que s'oposava a la nova llei dirigida pel [[Capità Amèrica]].

Temps després va ser reclutat per Carol Danvers perquè formés part del seu equip de l'Operació Llampec en la qual va col·laborar activament fins a la cessació d'operacions d'aquesta, al cap de poc d'aquest esdeveniment va ser convocat per A.R.M.O.R. (agència destinada al control de les incursions realitzades per ens d'altres realitats) per tractar d'obtenir mostres d'un virus que convertien la població meta humana amb Zombies, en l'esmentada operació va ser acompanyat per la robot Yocasta.

Publicacions[modifica]

  • 2001:La Odisea del Espacio. (Bruguera,1978)(8 números)
  • Máquina Vital. (Editorial Vertice,1980)(6 números)

Enllaços Externs[modifica]

Relació de Publicacions del Personatge: http://www.tebeosfera.com/buscador/HOMBRE+M%C3%81QUINA/ (castellà)