Macworld

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de lloc webMacworld
URLhttp://www.macworld.com Modifica el valor a Wikidata
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
RegistreOpcional
TemaCategory:Computer magazines (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
ISSN0741-8647 Modifica el valor a Wikidata
OCLC607262846 Modifica el valor a Wikidata
Part deMegindo Tunggal Sejahtera (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
EditorJason Snell Modifica el valor a Wikidata
Llançament1984 Modifica el valor a Wikidata
Retirada del servei2014 i desembre 2011 Modifica el valor a Wikidata
EstatEstats Units d'Amèrica i Indonèsia Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): macworld Modifica el valor a Wikidata

Macworld és una revista digital i un lloc web dedicat als productes i programari d'Apple Inc., publicat per Foundry, una filial d'IDG.

Història[modifica]

Macworld va ser fundada per David Bunnell i Cheryl Woodard (editors) i Andrew Fluegelman (editor). Va començar com a revista impresa el 1984, amb el seu primer número distribuït al llançament de l'ordinador Macintosh. Com a revista impresa, tenia la major circulació auditada (tant total com en quiosc) de revistes centrades en Macintosh a Amèrica del Nord, més del doble del seu competidor més proper, MacLife.[1]

El 1997, la revista MacUser, propietat de Ziff-Davis, es va consolidar a Macworld dins de la nova empresa conjunta de Mac Publishing entre IDG i Ziff-Davis. El 1999, l'empresa combinada també va comprar la publicació en línia MacCentral Online, perquè Macworld no tenia un potent component de notícies en línia en aquell moment. A finals de 2001, IDG va comprar la participació de Ziff-Davis de Mac Publishing, convertint-la en una subsidiària de propietat total d'IDG.

El 2003, Macworld va començar a publicar com a versió digital a més de l'edició impresa.[2] El 10 de setembre de 2014, IDG va anunciar que interrompia l'edició impresa i va acomiadar la major part del personal, mentre continuava amb la versió digital.

En un moment, l'editor de la revista va llicenciar el seu nom a una altra filial d'IDG, IDG World Expo, per a la Macworld Conference & Expo (més tard Macworld/iWorld), que tenia lloc cada gener al Moscone Convention Center de San Francisco.[3]

Referències[modifica]

  1. «macworld.com Review» (en anglès americà). [Consulta: 3 març 2024].
  2. Dalrymple, Jim. «Macworld magazine available for digital download» (en anglès). Macworld, 17-04-2003. [Consulta: 1r abril 2023].
  3. «After 30 Years, Macworld Is No Longer A Magazine» (en anglès). [Consulta: 3 febrer 2024].