Madlax

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Madlax
Anime
DirectorKōichi Mashimo
EstudiBee Train

Madlax (マドラックス , Madorakkusu?) és una sèrie d'animació japonesa per a televisió produïda en el 2004 per l'estudi d'animació Bee Train. Kōichi Mashimo va dirigir Madlax i la banda sonora fou composta per Yuki Kajiura.

Segons el director, el títol és un acrònim de dues paraules angleses: MAD (boig) i reLAXed (relaxat), com a contraposició de dos extrems de la vida humana.[1]

Argument[modifica]

La trama gira entorn de dues joves dones que no tenen res en comú i que a més a més no es coneixen. L'heroïna de la història és "Madlax", una aventurera i mercenària en la guerra civil del país imaginari de Gazth-Sonika. L'altra protagonista és Margaret Burton, única hereva d'una família milionària en el pacífic país europeu de Nafrece. Abans que començara la història, fa dotze anys, la seua mare i ella, van ser víctimes d'un terrible incident ocorregut a Gazth-Sonika, en el qual moltes persones van perdre la vida, incloent els passatgers d'un avió que va estavellar-se, entre aquests passatgers estava el pare de Margaret. Margaret va perdre la memòria i l'única cosa que recorda és la paraula "Madlax". Les dues dones es trobaran a l'investigar per separat els fets misteriosos de les seues vides, en obert conflicte amb el poderós i hermètic grup criminal "Enfant" i les seues estranyes maquinacions.

Personatges[modifica]

Margaret Burton (マーガレット・バートン , Māgaretto Bāton?) és un dels personatges principals de Madlax.[2] Viu en una aristocràtica mansió en un acomodat país d'Europa (Nafrece) i ocasionalment recorda dramàtiques escenes viscudes en un país en guerra (Gazth Sonika). S'ocupa de la fidel i de vegades sobreprotectora criada Elenore Baker (エリノア・ベイカー , Erinoa Beikā?). A poc a poc es descobrix que Margaret és una xiqueta prodigi amb ambigus poders sobrenaturals.

Junt a Margaret apareix Vanessa Rene (ヴァネッサ・レネ , Vanessa Rene?),una decidida executiva de trenta anys, que abans era la tutora legal de Margaret.[3]

Vanessa entrarà després en relació amb el personatge central de la sèrie, Madlax (マドラックス , Madorakkusu?), una dona bella i amable, espia i assassina a sou en la guerra en Gazth-Sonika.[4] Quan Vanessa viatja a Gazth-Sonika, contracta a Madlax com la seua guardaespatles. Igual que Margaret, Madlax tampoc recorda el que va passar fa dotze anys, excepte la paraula que utilitza com el seu nom en clau i un confús record del seu pare, a qui li agradaria conèixer algun dia. Com Margaret, Madlax té habilitats sobrenaturals. Madlax i Vanessa s'involucren en una perillosa investigació sobre les causes de la guerra civil en el llunyà país de Gazth-Sonika. Les seues activitats criden l'atenció d'una poderosa xarxa d'intel·ligència criminal dita "Enfant" (Infant en francès).

Referències[modifica]

  1. «Wong, Amos (Marzo de 2005). Inside Bee Train. Newtype USA: 8–15.». Arxivat de l'original el 2006-05-17. [Consulta: 16 octubre 2010].
  2. «Madlax Volume 3: The In-Between, (2004), Kōichi Mashimo, notes from: insert leaflet Staff Talk #5 (Yuki Kajiura). ADV Films, Houston, Texas: DMAD/003». Arxivat de l'original el 2017-09-10. [Consulta: 16 octubre 2010].
  3. Elenore: "Senyoreta Vanessa, com la seua tutora, li va donar cultura i educació. Gràcies a vostè, des de llavors ella ha pogut dur una vida escolar normal.". Madlax, episodi 6 (9:44).
  4. Galza Lieutenant: "What'll be a big deal is when THAT one shows up. [...] A super-skilled agent named Ma..." Madlax, episode 1 (3:23).

Enllaços externs[modifica]