Vés al contingut

Madrassa de Harran

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMadrassa de Harran
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusuniversitat Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Localització geogràfica
Map

La Madrasa de Harran, també coneguda com la Universitat de Harran, va ser una institució islàmica medieval d'ensenyament superior ubicada a Harran (a l'actual sud-est de Turquia), activa des del segle VIII fins almenys al segle XII i més tard breument de nou al segle XVI.[1] La universitat va ser la primera institució islàmica d'aquest tipus, tenia un entorn intel·lectual liberal i va fer que Harran fos reconegut com a centre de ciència i aprenentatge. L'activitat de traducció a la universitat, especialment les traduccions de documents del siríac i el grec a l'àrab, va ser històricament important pel que fa a la transmissió i preservació de l'aprenentatge clàssic del grec i el siríac.[2]

Referències[modifica]

  1. Ergi, Omar. «Chapter Five». A: Can a Bridge Build Itself: Essays on Belief and Moral Values. Tughra Books, 2013. ISBN 978-1-59784-657-8. 
  2. Frew, Donald «Harran: Last Refuge of Classical Paganism». The Pomegranate: The International Journal of Pagan Studies, vol. 13, 9, 1999, pàg. 17–29. DOI: 10.1558/pome.v13i9.17.