Maggie Simpson

De Viquipèdia
Infotaula personatgeMaggie Simpson
Maggie Simpson.png
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge de sèrie de televisió
personatge animat Modifica el valor a Wikidata
Creat perMatt Groening Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraEls Simpson Modifica el valor a Wikidata
UniversUnivers Simpson Modifica el valor a Wikidata
Primera aparicióBona nit"
Dades
Nom curtMaggie Simpson Modifica el valor a Wikidata
SobrenomMaggie Modifica el valor a Wikidata
GènereDona
NacionalitatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Edat2
Família
FamíliaFamilia Simpson Modifica el valor a Wikidata
MareMarge Simpson Modifica el valor a Wikidata
PareHomer Simpson Modifica el valor a Wikidata
GermansLisa Simpson, Bart Simpson i Hugo Simpson Modifica el valor a Wikidata
ParentsAvis: Abraham, Mona, Jacqueline i Clancy
Ties: Patty i Selma Bouvier
Oncles: Herbert Powell, Arthur
Cosí: Ling Bouvier

Margaret "Maggie" Simpson és un dels personatges de la sèrie de dibuixos animats Els Simpson. Es caracteritza pel fet que no se separa del seu xumet.

Dades generals[modifica]

Margaret Simpson és la filla petita (1 any) i potser el personatge més enigmàtic de la família. En un principi, la Maggie fa el paper de “mascota”: és bonica, divertida, s'entrebanca i sempre porta el seu xumet. Acostuma a imitar el que fa la resta, bo o dolent, i ha heretat dels seus germans la trapelleria (Bart) i la intel·ligència (Lisa). Evidentment, que la Maggie sigui un bebè no implica que no pensi. De fet, és capaç de grans proeses com ara salvar als seus germans d'una malvada mainadera i dirigir una fugida d'una guarderia-presó. Però el que realment l'ha fet famosa és haver disparat al multimilionari Sr Burns quan li volia robar la piruleta.

És interessant la relació que té amb el seu pare. Moltes vegades en Homer s'oblida d'ella i s'hi refereix com “l'altra nena” però en el fons ell mateix admet que és la seva filla preferida. És més, el despatx d'en Homer està tot cobert de fotos seves i la primera i única paraula de la Maggie és “papi”. Aquest amor incondicional és especialment curiós si sabem que el bebè en realitat és filla de la Marge i un extraterrestre. Això es descobreix al capítol “Casa-arbre del terror-IX” quan a la Maggie li surt un queixal en lloc de les incisives i a seva mare explica com va ser abduïda pels extraterrestres Kang i Kodos i inseminada amb una pistola làser amb l'objectiu d'aconseguir el “mestissatge” de l'espècie.

El punt més discutit d'aquest personatge és el seu silenci; no parla. Segons Eric Bronson a The Simpsons and Philosophy, això és degut a una falta d'atenció parental. No vol dir que estigui desatesa sinó que, com Flaubert, el tracte dels seus pares es basa en un amor pràctic: menjar netejar, vestir i dormir. Ho podem apreciar directament en la mateixa capçalera de la sèrie on la seva mare la perd al supermercat i apareix dins la bossa de la compra. Tot i passar sovint desapercebuda, el seu rol és més important del que sembla. Eric Bronson ho relaciona amb una crítica a la cultura occidental (plena de paraules buides) enfront de la cultura oriental (tolerant i meditativa).

Roba[modifica]

Duu un bodi color blau cel, una trossa en el cap del mateix color i sempre té en la boca el seu xumet vermell, i quan la duen a festes, o a l'hivern, la vesteixen d'un vestit de forma d'estel. La raó per la qual mai no se separa del seu xuclador és perquè, en néixer, veié Homer i Marge besar-se, Maggie els volgué imitar i se'n va posar un.