Malatesta di Giovanni Malatesta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMalatesta di Giovanni Malatesta
Biografia
Naixementsegle XIV Modifica el valor a Wikidata
Mortc. 1417 Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsGuglielmo Malatesta de San Mauro Modifica el valor a Wikidata
PareGiovanni di Tino Malatesta Modifica el valor a Wikidata

Malatesta di Giovanni Malatesta (m. ca. 1417) va ser un noble italià de la família Malatesta.

Va ser fill de Giovanni di Tino i nét de Gianciotto Malatesta.[1] Segons Luigi Tonini, es conserven molts documents que l'esmenten, en actes d'establiment emfitèutic, d'arrendament o vendes, en solitari o en companyia dels seus germans.[2] El 1392 se li va atorgar una peça de terra a Borgo San Giuliano.[1] El 1398 va entrar a formar part del Consell Municipal de Rimini.[2] El 1400 va intervenir a les noces de Giovanni di Ramberto.[1] Es va casar en una data indeterminada amb Agnesina Faetani, amb la que va passar a viure a la contrada de Santo Andrea, d'acord amb el que desprèn de la documentació, i amb la qual va tenir dos fills, Guglielmo i Giovanna. Va quedar vidu i es va casar en segones núpcies amb Giovanna di Muzzolo Faetani, però vers 1417 ella és esmentada com a vídua, per tant, en aquella data Malatesta ja havia mort.[2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Clementini, Cesare. Reccolto istorico della fondatione di Rimino e dell'origine, e vite de' Malatesti (en italià). Rimini: Il Simbeni, 1617, p. 591. 
  2. 2,0 2,1 2,2 Tonini, Luigi. Memorie storiche intorno a Francesca da Rimini... (en italià). Rimini: Tipografia Malvolti, 1870, p. 121-122.