Manlleu Film Festival

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióManlleu Film Festival
Dades
TipusFestival de cinema
Història
Creació2003
Governança corporativa
Seu 
  • Manlleu

Lloc webhttp://manlleufilmfestival.com/

El Manlleu Film Festival, conegut també com a MFF, és un festival de cinema a l'aire lliure que té lloc a la localitat catalana de Manlleu, Osona. El festival se celebra davant el Museu del Ter, a tocar del riu Ter amb l'objectiu d'apropar el cinema fora del circuit comercial.[1][2]

Aquest festival va ser fundat al 2003 amb la intenció de portar a la ciutat els millors curtmetratges internacionals i independents del moment.[3] A cada edició es presenten una mitjana de 50 curtmetratges catalans i internacionals triants entre més de 1.000 inscripcions. Inclou també la projecció de diversos llarmetratges en seccions paral·les, conferències, activitats familiars i trobades de professionals.

El Festival consta de 3 categories competitives: Osona, per obres produïdes a la comarca d’Osona; Nacional, per obres produïdes o co-produïdes als Països Catalans; i Internacional, per obres produïdes arreu del món.[4][5]

Referències[modifica]

  1. «Manlleu Film Festival». Catalunya Film Festivals. [Consulta: 15 gener 2023].
  2. Vilarrodà, Jordi. «El Manlleu Film Festival projecta 40 curtmetratges a partir d’aquest dijous». el9nou.cat. [Consulta: 15 gener 2023].
  3. «Dues dècades de curtmetratges al Manlleu Film Festival». Diputació de Barcelona. [Consulta: 15 gener 2023].
  4. «El Manlleu Film Festival presenta la programació del seu 20è aniversari». elter.net Ràdio Manlleu. [Consulta: 15 gener 2023].
  5. «Els curts 'Heltzear' i 'Can Gardell' guanyen ex-aequo el 20è Manlleu Film Festival». CCMA.cat, 10-07-2022. [Consulta: 15 gener 2023].

Enllaços externs[modifica]