María Julia Muñoz

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaría Julia Muñoz

María Julia Muñoz 2016 Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement3 febrer 1950 Modifica el valor a Wikidata (74 anys)
Montevideo (Uruguai) Modifica el valor a Wikidata
  Ministra de Salut Pública
1 de març de 2005 – 1 de març de 2010
← Conrado Bonilla
Dades personals
FormacióUniversitat de la República Modifica el valor a Wikidata
Activitat
OcupacióMetge, política
PartitFront Ampli

María Julia Muñoz és una metgessa i política uruguaiana, que va ser Ministra de Salut Pública del seu país entre 2005 i 2010.

Biografia[modifica]

María Julia Muñoz, metgessa de professió, es va graduar el 1975 i es va especialitzar en Malalties Infeccioses el 1980. El 1983 va obtenir el títol d'especialista en Salut Pública i sis anys més tard, el 1989, el d'especialista en Epidemiologia. Des de fa 17 anys i fins al dia d'avui actua com a Professora Adjunta en el Departament de Medicina Preventiva i Social dins de la Facultat de Medicina de la Universitat de la República, a Montevideo.

El 1990 va començar a treballar en la Intendència Municipal de Montevideo com a Directora de Divisió d'Alimentació, seguit també per la de prosecretària del llavors Intendent Tabaré Vázquez i de Directora General de Recursos Humans, respectivament. Quan va assumir l'Intendent Mariano Arana entre els anys 1995-2004, Muñoz assumeix com a Secretària General de la Intendència.

El mes de maig de 2004, la ministra es presenta a un concurs per obtenir el títol de Gerent General en l'hospital privat més important del país, el CASMU (Centre d'Assistència del Sindicat Mèdic de l'Uruguai) i eventualment ho aconsegueix i l'ocupa fins a l'any 2005 quan el President Tabaré Vázquez li ofereix el càrrec de Ministra de Salut, càrrec que malgrat tenir un sou inferior al de Gerenta General del CASMU, l'accepta, i es converteix llavors en la primera dona que hagi ocupat alguna vegada aquest càrrec.

Muñoz milita des dels 16 anys i integra el partit del Front Ampli i la seva llista és la Vertiente Artiguista, llista que lidera l'ex-ministre d'Habitatge i ex Intendent de Montevideo, Mariano Arana.[1][2]


Precedida per:
Conrado Bonilla
Ministra de Salut Pública
2005 –- 2010
Succeïda per:
Daniel Olesker

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: María Julia Muñoz
  1. «Vázquez firmó veto a despenalización del aborto». Arxivat de l'original el 2009-04-18. [Consulta: 10 maig 2011].
  2. El Presidente vetó Ley de Aborto[Enllaç no actiu] (castellà)