Maria de Rocabertí i Safortesa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Maria de Rocabertí)
Infotaula de personaMaria de Rocabertí i Safortesa
Biografia
Naixementp. 1624 Modifica el valor a Wikidata
Peralada Modifica el valor a Wikidata
Mortc. 1650 Modifica el valor a Wikidata (25/26 anys)
Peralada Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócanonge, poetessa Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósOrde de Sant Agustí Modifica el valor a Wikidata
Família
GermansIsabel de Rocabertí Modifica el valor a Wikidata

Maria de Rocabertí i Safortesa (Peralada, 1624? – c. 1650) fou una poeta catalana, canongessa de l'Orde de Sant Agustí al Convent de Sant Bartomeu de Bell-lloc que va viure durant el segle xvii.[1] Fou neboda de sor Hipòlita de Rocabertí[2] i germana del Vescomte de Rocabertí.[3]

És coneguda pel seu poema en forma de dècima bilingüe en català i castellà que es troba als preludis de Fènix català o Llibre del singular privilegi, favors i gràcias de Nostre Senyora del Carme (1645), obra del frare carmelita perpinyanenc Josep Elies Estrugós i que representa una lloança a la Mare de Déu del Carme.[1][2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Maria de Rocabertí i Safortesa». Diccionari de la literatura catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. 2,0 2,1 Pérez Saldanya i Roca Ricart, 2018, p. 77.
  3. Torner, 1651, p. 76-77.

Bibliografia[modifica]

  • Pérez Saldanya, Manuel; Roca Ricart, Rafael. Del manuscrit a la paraula digital / From Manuscript to Digital Word: Estudis de llengua i literatura catalanes / Studies of Catalan language and literature (en català i anglès). John Benjamins Publishing Company, 2018 (IVITRA Research in Linguistics and Literature; 16). ISBN 9789027263209. 
  • Torner, Josep. Compendio de las grandezas y prerogativas soberanas de la antiquissima casa de los Vizcondes de Rocaberti: por la gracia de Dios Condes de Perelada, Barones y Marquesesde Anglesola (en castellà), 1651.