Marina d'Or

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMarina d'Or
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusentitat singular de població Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Propietat deJesús Ger García Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map
Vista de la Ciutat de Vacances de Marina d'Or a Orpesa

Marina d'Or és un complex turístic situat a la comarca de la Plana Alta entre les localitats d'Orpesa i de Torre la Sal (Cabanes), publicitat com Marina d'Or, Ciudad de Vacaciones.

Grup Marina d'Or[modifica]

Marina d'Or va ser construït pel Grupo Marina d'Or un grup empresarial castellonenc creat l'any 1983 i integrat per diverses empreses que operen a Espanya, Equador, Marroc i la Xina, amb diversos punts de venda en diferents països del món.

Crítiques[modifica]

Denúncies de corrupció urbanística[modifica]

Acusació de corrupció urbanística que finalment va ser desestimada. La justícia va desestimar per 3 vegades la demanda presentada en provar que l'aprovació urbanística no corresponia a interessos econòmics o per enllaços d'amistat. El 2010 va ser arxivada definitivament pel Jutjat número 2 de Castelló la querella presentada per la família Sanchis Vanhaverbeke i la mercantil Orpesa Bella SL per un presumpte delicte de tràfic d'influències i prevaricació urbanística a cinc membres de l'anterior equip de govern del Partit Popular de la Comunitat Valenciana de l'ajuntament d'Orpesa, a un regidor independent, a l'arquitecte, a la secretària municipal i al president de Marina d'Or. La investigació va partir d'una querella d'afectats per un pla aprovat per l'ajuntament en una zona d'expansió del complex residencial ja existent.[1][2]

Impacte mediambiental[modifica]

  • Marina d'Or és considerada per l'ONG Ecologistas en Acción com una urbanització costanera molt agressiva amb el paisatge i massificada que s'aixeca sobre el que van ser comunitats litorals de vegetació i platges relativament ben conservades. Sobre això de Marina d'Or-Golf, els ecologistes reflecteixen en el seu informe de 2007 que l'expansió del complex suposaria la construcció d'un vial de quatre carrils des d'Orpesa a Cabanes que travessaria el Parc Natural del Desert de les Palmes.[3]

Referències[modifica]

  1. «Imputados por prevaricación seis ediles y el dueño de Marina d'Or» (en castellà). El País, 10-09-2007. [Consulta: 5 juny 2012].
  2. «Archivada la demanda contra el alcalde de Oropesa y Jesús Ger por tráfico de influencias» (en castellà). El Mundo, 10-09-2010. [Consulta: 5 juny 2012].
  3. «Banderas Negras 2007 metástasis costera» (en castellà). Ecologistas en Acción, Julio 2007. Arxivat de l'original el 2008-07-05. [Consulta: 5 juny 2012].

Enllaços externs[modifica]