Vés al contingut

Marquesat de Bèlgida

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de títol nobiliariMarquesat de Bèlgida
Tipusmarquesat jurisdiccional Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

El marquesat de Bèlgida és un títol nobiliari vinculat a la localitat valenciana de Bèlgida, a la Vall d'Albaida. Va ser atorgat per Ferran VI d'Espanya a Josep Vicent Bellvís en l'any 1753.[1][a] Actualment el marquesat està en possessió de la família Cotoner.

Marquesos i marqueses de Bèlgida[modifica]

  • I marquès de Bèlgida: Josep Vicent Bellvís de Montcada i Exarch de Bellvís (València, 1697 - Madrid, 1753).
  • II marquès de Bèlgida: Pasqual Benet Bellvís de Montcada i Pizarro (València, 1727 - Madrid, 1781), fill de l'anterior.
  • III marquès de Bèlgida: Juan de la Cruz Bellvís de Moncada y Pizarro (Madrid, 1756 - Madrid, 1835), fill de l'anterior.
  • IV marquès de Bèlgida: Antonio Ciriaco Bellvís de Moncada y Álvarez de Toledo (Madrid, 1775 - Madrid, 1842), fill de l'anterior.
  • V marquesa de Bèlgida: María Josefa Simona Bellvís de Moncada y Palafox (Madrid, 1801 - ?), filla de l'anterior.
  • VI marquès de Bèlgida: José Álvarez de las Asturias Bohorques y Bellvís de Moncada (Madrid, 1822 - Madrid, 1852), fill de l'anterior.
  • VII marquès de Bèlgida: Íñigo Álvarez de las Asturias Bohorques y Álvarez de las Asturias Bohorques (Madrid, 1851 - Madrid, 1883), fill de l'anterior. Va morir sense descendència.
  • VIII marquesa de Bèlgida: María Luisa Cotoner y Álvarez de las Asturias Bohorques (Madrid, 1879 - Palma, 1948), neboda de l'anterior.
  • IX marquès de Bèlgida: Luis Cotoner y Cotoner (Madrid, 1910 - ?), fill de l'anterior. Va morir sense descendència.
  • X marquès de Bèlgida: Nicolás Cotoner y Cotoner (Madrid, 1906 - Madrid, 1996), germà de l'anterior.
  • XI marquès de Bèlgida: José Luis Cotoner y Martos, fill de l'anterior.

Referències[modifica]

  1. «A consulta del Consejo de Aragón de 8 de julio de 1689 hizo S.M. merced de Título de Marqués de Bélgida a don Francisco Belvis Escrivá y Moncada, decimoquinto barón de Bélgida en el Reino de Valencia, en atención a la antigüedad de su casa y a sus servicios. Sin sacar la real Cédula de creación del Título que convirtiera en Marquesado la Baronía, pidió dos años de tiempo para pagar la media annata, y el Consejo de Aragón lo consultó así en junio de 1693 (núm. 9). Su hijo, el Marqués de Benavites, don José Vicente Belvis de Moncada, solicitó se expidiera el Título de Marqués de Bélgida en cabeza de su padre, como si vivieses aún, y por resolución a consulta de la Cámara de Castilla de 11 de diciembre de 1752, se le libró en 6 de febrero de 1753.»[2]
  1. Conde y Díaz-Rubín i Sanchiz Ruiz, 2008, p. 306-307.
  2. » Revista Hidalguía.

Bibliografia[modifica]