Mas Olivet (Maçanet de Cabrenys)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Mas Olivet
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMaçanet de Cabrenys (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióA 1 km al sud-oest del poble
Map
 42° 23′ N, 2° 44′ E / 42.38°N,2.74°E / 42.38; 2.74
Bé cultural d'interès local
Data10 febrer 1998
Id. IPAC38751 Modifica el valor a Wikidata

Mas Olivet és un mas a un quilòmetre del poble de Maçanet de Cabrenys (l'Alt Empordà). Està protegit com a bé cultural d'interès local.

És un mas de planta irregular, ja que s'han anat creant construccions que s'hi han anat adossant. La façana principal destaca per tenir dues alçades amb una coberta a dues aigües. L'aparell de la construcció és de pedruscall, però l'element més destacat és la porta d'accés, una porta d'arc de mig punt amb gran dovellatge a l'arc i grans carreus a la base. Les obertures que sorgeixen tant a la planta baixa com al pis, són carreuades amb grans carreus ben tallats. Les façanes laterals també mantenen el mateix tipus d'obertures, carreuades, però la façana posterior manté diverses construccions d'etapes diferents, com diverses estances utilitzades com a estables.[1]

Referències[modifica]

  1. Text importat de: «Mas Olivet». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Generalitat de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. Llicència CC-0 [Importat: 25 agost 2014] (Vegeu l'avís legal per a reutilitzacions).