Masia de Can Xicarró

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Masia de Can Xicarró
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIX Mitjan
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme, obra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVilanova i la Geltrú (Garraf) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCamí de Mas Xicarró. Vilanova i la Geltrú (Garraf)
Map
 41° 14′ 08″ N, 1° 42′ 38″ E / 41.23552°N,1.71052°E / 41.23552; 1.71052
BCIL
IdentificadorIPAC: 4494

La Masia de Can Xicarró és un monument del municipi de Vilanova i la Geltrú (Garraf) protegit com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

Edifici aïllat envoltat per una ampli jardí. És de planta quadrada, amb planta baixa, pis, golfes i un cos perimetral de planta baixa i terrat que forma un porxo a la part del davant. La coberta és a quatre vessants i la de les golfes, més alta, a dues. Les façanes tenen una composició simètrica i presenten obertures d'arc de ferradura. Una barana de balustres recorre el terrat del porxo i de les galeries laterals de les cornises sota la qual hi ha inscrit el nom de "Villa Rosa". Les golfes estant formades per un únic cos centrat cobert a dues vessants i amb una finestra geminada. La façana està arrebossada i decorada amb bandes horitzontals simulant maó i pilastres de maó vist. Al conjunt de l'edifici predominen els elements d'inspiració àrab.[1]

Història[modifica]

Va ser construïda pel propietari Manuel Olivella a finals del segle xix o principis del XX. El 1914 es va construir el celler a la part posterior de l'edifici. L'any 1942, el propietari de la finca, Joan Raventós i Catasús, va realitzar obres de restauració a la coberta del celler. La finca va ser venuda en parcel·les de manera il·legal, als anys 70,[2] amb la consegüent degradació de l'entorn. S'han fet obres de remodelació al jardí, aixecant el nivell del terra i col·locant baranes de balustres.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Masia de Can Xicarró
  1. 1,0 1,1 «Masia de Can Xicarró». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 22 novembre 2012].
  2. Roig i Estradé, Pau; Carbonell i Virella, Vicenç. Masies del Garraf. 1. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, ©1998-2008, p. 48-49. ISBN 84-85960-24-6.