MathWorks

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióThe MathWorks, Inc.
Matlab Logo.png

Lema Accelerating the pace of engineering and science
Dades bàsiques
Tipus entitat Privada
Sector Programari de càlcul matemàtic i de Processament de senyals
Forma jurídica empresa de capital privat
Història
Fundació 7 de desembre de 1984
Activitat
Zona on actua Mundial
Productes MATLAB, Simulink
Organització i govern
Seu central Vista-down.png
Persona clau CEO i President: Jack Little, Director científic: Cleve Moler
Empleats 2,800 (març de 2013)
Xifres destacables
Ingressos Aproximadament 550 milions€ (2012)[1]
Ingressos d'explotació N/A
Beneficis N/A

Web www.mathworks.com

Modifica les dades a Wikidata

MathWorks és una empresa privada multinacional especialitzada en programari de càlcul matemàtic i de processament de senyal. Els seus principals productes són MATLAB i Simulink. A més de la seva aplicació en la indústria i a nivell governamental, les eines de la companyia estan molt ben considerades dins de l'àmbit educatiu. Són molt utilitzades arreu del món per diferents universitats i institucions per potenciar i ajudar en l'ensenyament i la investigació. Al març de 2013 l'empresa comptava amb un planter de 2.800 treballadors a tot el món, un 70% del qual es troba a la seva seu central a Natick (Massachusetts).

Història[modifica]

MathWorks va ser fundada a Portola Valley (Califòrnia), per Jack Little (President i CEO ), Cleve Moler (Director Científic) i Steve Bangert (ara inactiu) el 7 de desembre de 1984. El seu producte estrella, MATLAB, fer el seu debut públic en la Conferència IEEE sobre Decisió i Control a Las Vegas, Nevada en aquest mateix any. La companyia va vendre la seva primera comanda, d'un total de 10 còpies de MATLAB, per 500$ a l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) al febrer de 1985.

L'any 1986, MathWorks es va traslladar a Massachusetts. Després d'una dècada de creixement, el 1999, es va instal·lar en la seva actual seu a Apple Hill Drive a la ciutat de Natick. En aquest moment, la companyia havia crescut considerablament, assolint gairebé 1.000 treballadors.

L'expansió a escala global va començar l'any 1997 amb una oficina al Regne Unit. En els següents anys MathWorks va obrir oficines a diversos països europeus: El 2000 a Espanya, Alemanya, França, Països Baixos i Suïssa; el 2002 a Itàlia i el 2004 a Suècia. Paral·lelament, l'any 2004, van inaugurar la primera oficina a Àsia (Corea del Sud). Passat un temps, es van obrir oficines a la Xina (2007), l'Índia (2008) i al Japó (2009), on es va establir una presència directa.

L'any 2007, MathWorks va adquirir Polyspace Tecnologies. Aquest fet va provocar que MathWorks comencés a incloure productes Polyspace en les seves versions de MATLAB a partir de l'any 2008. En aquell mateix any, el 2008, MathWorks va adquirir SciFace Programari GmbH & Co KG, fabricant de MuPAD, pel que MathWorks va començar a incloure'l a la seva Symbolic Math Toolbox, reemplaçant el motor Maple existent.

Al juliol del 2008 MathWorks va ampliar el seu campus principal a Massachusetts amb la compra d'un edifici d'oficines de 14.000 m2 al turó d'Apple, seguit per la compra, a l'abril del 2009, d'un altre edifici de 16.000 m2 en el mateix complex. A l'abril de 2013, la companyia va ampliar novament la seva presència a Natick per una suma addicional de 46.000 m2 amb la compra de l'antiga seu de Boston Scientific.

Serveis i productes[modifica]

Logotip[modifica]

El logotip representa el primer mode de vibració d'una membrana prima en forma de L, subjectada a les vores, que es regeix per l'equació d'ona.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «MathWorks Company Overview». [Consulta: 1r maig 2012].