Medicament genèric

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Segons l'OMS,[1] un medicament genèric és aquell medicament venut amb la denominació del principi actiu que incorpora, de forma que és bioequivalent, és a dir idèntic en composició i forma farmacèutica i amb la mateixa biodisponibilitat que el medicament amb marca comercial. Els medicaments genèrics (identificats amb les sigles EFG, Especialitat Farmacèutica Genèrica) tenen la mateixa qualitat, seguretat i eficàcia que els seus equivalents de marques comercials.[2]

Els medicaments genèrics es poden reconèixer perquè a l'envàs del medicament en lloc d'un nom comercial, figura el nom del principi actiu segons la Denominació Comú Internacional (DCI), seguida del nom del laboratori fabricant. Al nostre país, els medicaments genèrics s'identifiquen també amb les sigles EFG (especialitat farmacèutica genèrica).

Un medicament genèric pot ser elaborat un cop han vençut els drets de la patent del medicament de marca comercial sempre que reuneixi totes les condicions de qualitat i bioequivalència. Un medicament genèric també ha d'oferir la mateixa seguretat que qualsevol altra especialitat farmacèutica. Tots els fàrmacs aprovats per una autoritat sanitària responsable dels medicaments, han de passar pels mateixos controls de qualitat, seguretat i eficàcia.

El principal avantatge d'un medicament genèric front a un medicament de marca comercial és el seu menor cost, ja que el genèric no requereix inversió en recerca i desenvolupament i promoció. Els medicaments genèrics tenen idèntica eficàcia terapèutica i compleixen amb els mateixos registres sanitaris que els medicaments equivalents de marca comercial.

Referències.[modifica]

  1. «Generic Drugs» (en anglès). OMS. [Consulta: 3 setembre 2013].
  2. «medicaments genèrics». Web. Generalitat de Catalunya, 2012. [Consulta: Maig 2013].

Enllaços externs[modifica]